Iniciativa aposta per incloure a un independent com a número dos de la candidatura de Compromís per València

Guardar

iniciativa_asamblea
iniciativa_asamblea

Iniciativa del Poble Valencià, integrant de la coalició Compromís, ha expressat la seua "voluntat" que la candidatura que Iniciativa tenia reservada en la llista electoral en el número 2 per la circumscripció de València "puga ser ocupada per una persona independent dels àmbits socials".

La proposta de la formació es produeix després que Compromís haja donat llum verda a buscar un acord amb Més País i altres forces polítiques per a concórrer juntes en les eleccions del pròxim 10-N. Que una persona independent siga la número dos de la llista "visibilitzaria que aquesta nova oferta electoral amplia el que fins ara venia representant Compromís", ha explicat en un comunicat.

La Mesa Nacional d'Iniciativa del Poble Valencià-Compromís ha celebrat aquest dissabte a València la seua primera reunió de l'inici del curs polític, marcada per la celebració d'eleccions generals el pròxim 10 de novembre.

Durant la trobada, Iniciativa ha defensat que la coalició estatal de Compromís amb la formació liderada per Íñigo Errejón "aportarà el desbloqueig al govern central perquè puguen realitzar-se les polítiques de canvi tan necessàries".

A més, en la reunió, s'ha tractat la tasca a realitzar de cara als comicis. "Estem en peus electoral, ens estem mobilitzant a tots els nivells", ha assegurat el coportaveu, Miquel Real.

Iniciativa ha defensat que "l'objectiu d'aquestes eleccions és aconseguir traslladar al govern d'Espanya la fórmula botànica que ací ens ha funcionat molt bé, que és la fórmula de desbloqueig".

"Davant una situació política en la qual no és possible formar un govern pel bloqueig de les principals forces que han de solucionar el problema, la coalició estatal amb Més País i altres forces de l'estat de la qual formarà part Compromís pot aportar la solució, un desbloqueig de la situació i un nexe d'unió que permeta aplicar finalment polítiques de canvi des del govern central, que és el que la gent està esperant després d'aquesta segona convocatòria electoral", han afegit.

VAGA DEL CLIMA I AMPLIACIÓ DE LA V-21

La reunió del màxim òrgan de decisió entre congressos ha mostrat també la "satisfacció" per l'"èxit" de la Vaga Mundial pel Clima celebrada aquest divendres, "que ha de servir per a conscienciar a la ciutadania de l'emergència climàtica que patim i als governs que s'han de prendre vertaderes accions encaminades a la lluita contra el canvi climàtic i no simples declaracions d'intencions".

En aqueix sentit, Iniciativa ha mostrat la "preocupació" de la seua formació per la "reactivació de projectes que xoquen amb l'estratègia contra el canvi climàtic, com l'ampliació de la V-21 o l'ampliació nord del Port de València sense una nova declaració d'impacte ambiental". "Aqueix no és el camí que hem de seguir", han criticat.

Així mateix, la Mesa Nacional de la formació ha mostrat la seua "solidaritat" amb els afectats per la gota freda que es va produir a principis del mes de setembre que va causar nombroses destrosses a la Vega Baixa, a Ontinyent i en altres localitats.

Des d'Iniciativa s'espera l'arribada d'ajudes directes "de forma immediata" per a "revertir la greu situació que estan patint els afectats". Així mateix, s'ha mostrat "la preocupació perquè tants dies després encara no està restablida la connexió ferroviària entre Alacant i València".

Arxivat a:

Destacats