'Imparables': Oltra i Baldoví presenten la imatge de campanya de Compromís

La candidata a la Generalitat aposta per una reedició del Botànic que aborde “canvis molt més profunds”

Guardar

Imparables campaña compromis oltra baldovi-3
Imparables campaña compromis oltra baldovi-3

"És important dir a les dones i homes del nostre país que encara queda molt per fer, molts per ajudar. Volem liderar aqueix nou govern del Botànic. La següent ha de ser una legislatura de transformació on abordem canvis molt més profunds". Així s'ha pronunciat Mónica Oltra, actual Vicepresidenta de les Corts i candidata de Compromís a la presidència de la Generalitat. Al seu costat el candidat de la formació al Congrés, Joan Baldoví, reafirmava les paraules de la política.

'Imparables'. Aqueix és el lema de la campanya i la paraula repetida en cartells, paret i televisió de la seu. Per a Oltra, ja en 2015 la formació va partir amb un lema "molt potent": "Amb valentia". "No ho hem parat d'utilitzar en la nostra comunicació i actes. La valentia ens defineix i així ho hem demostrat: va fer possible el canvi de 2015. Amb valentia ens hem deixat la pell per a millorar la vida dels valencians i valencianes", ha començat la candidata. Segons ella, gràcies a aqueixa valentia s'ha passat de "l'economia del pelotazo" a una "per a la vida".

'Vot útil' en clau valenciana

Des de Compromís sostenen que "encara els queda molt per fer" i que, de cara a la societat valenciana, no prometen, es "comprometen". "Ens presentem perquè sabem que el treball ha de continuar. Estem convençuts que els valencians no volen tornar al passat, a la dreta que roba i no s'assabenta de res. En la història cal avançar, no anar arrere. Les millores per a la gent han de ser imparables", ha recalcat Oltra.

Baldoví ha assegurat a la premsa que, quan va conéixer el lema de campanya, es va sorprendre. "'Imparables té una certa èpica, i aqueixa èpica és el que pot passar en les eleccions", ha iniciat. El polític es mostra convençut que Compromís "té una oportunitat històrica": "Podrem condicionar el Govern de Madrid. Condicionar-ho en la mesura que puguem ser útils al Govern valencià. Volem... Condicionarem al Govern. Serem Imparables a exigir els recursos que han de vindre a València", ha asseverat.

El candidat a les generals per Compromís ha assegurat que condicionaran la possible formació de govern al fet que "siga per fi, d'una vegada per sempre, just amb els valencians i valencianes". Per al candidat la imatge de campanya "vol ser convincent i optimista" enfront d'aquells que "tenen por". "La imatge és potent però senzilla. Complicitat però determinació i valentia. Contundent però amables i moderns", ha detallat.

Baldoví creu que Compromís també entra en el discurs del 'vot útil' en clau valenciana. Insisteix en una futura 'imprescindibilitat' de la formació per a conformar govern a Madrid, el qual serà "progressista" i, per les seues demandes, "serà just" amb la Comunitat.

El polític ha aprofitat l'ocasió per a anunciar que, durant aquesta campanya, es passarà de "xicotets actes sectoritzats" a "grans actes". "Hi haurà tres actes centrals en les capitals, a més d'altres grans en les principals ciutats del nostre país com Vila Real o Elx", ha especificat.

"Fer història"

Oltra, en resposta als periodistes, ha volgut assenyalar que tenen "les coses molt clares" i que són "la garantia de canvi", demostrat per aqueix canvi "èpic" que van fer en 2015 "enfront dels corruptes". La política ha llançat un missatge als votants, amb una pregunta que anima a triar entre els qui "abaixen els impostos a milió i mig de persones i li ho pugen a l'1% ric" o aquells que "li'ls baixen als rics". "O s'està amb els corruptes o amb els quals hem fet que la Comunitat siga un exemple de transparència i regeneració democràtica", ha puntualitzat.

Tots dos també s'ha pronunciat sobre les 'Fake News'. "Una de les lluites que hem d'afrontar és contra la mentida. Lamentablement hi ha persones que basen la seua campanya en la mentida, com Barrachina", ha assegurat Oltra. Miguel Barrachina, president del PP de Castelló, va difondre ahir una mentida sobre una suposada obertura de diligències, alguna cosa que ha resultat ser de 2018 i, a més, ja ha sigut arxivat. En referència al mateix cas, Baldoví ha dit que, "com diu Puig", cal valencianitzar la política", i aquesta 'valencianització' passa per "denunciar aqueixes mentides i aqueixes granges de vots que treballen per a difondre-les".

Oltra ha assegurat que són 'Imparables' perquè han fet canvis que, encara que "xicotets", són "irreversibles" i "no deixen de ser una revolució". "Apostem per una campanya que mobilitze amb dos sentiments, amb l'alegria i estima. Imparables són les persones que ens voten, que no es deixen intimidar i són capaços de fer història", ha conclòs.

Destacats