Illueca: "Estem disposats a discutir la taxa turística obertament i sense línies roges"

Guardar

El vicepresident segon del Govern valencià, Héctor Illueca, en un ple de les Corts Valencianas
El vicepresident segon del Govern valencià, Héctor Illueca, en un ple de les Corts Valencianas

El vicepresident segon i conseller d'Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, ha assegurat aquest dimecres que el seu partit, Podem, està obert a "discutir obertament" la implantació de la taxa turística en la Comunitat Valenciana i fer-ho "sense línies roges", parlant "d'absolutament tot" amb els socis de govern (PSPV i Compromís).

"El debat està obert, és un assumpte que per a res s'ha fet a esquena de ningú", ha rebatut a l'oposició en el ple de les Corts, setmanes després que ell i la vicepresidenta primera, Mónica Oltra (Compromís), tornaren a plantejar la possibilitat de crear la taxa per a recaptar diners destinats a polítiques d'emancipació juvenil.

Aquest dimarts, el conseller d'Hisenda, el socialista Vicent Soler, va assegurar que ningú en el Consell pensa en una aplicació "immediata" de la taxa, ja que creu que ara suposaria una càrrega per a un sector castigat per la pandèmia i que després ja hi haurà temps d'obrir un debat "consensuat".

Illueca, per part seua, s'ha limitat a defensar que la taxa turística està "en l'ADN de Podem", partit que la va plantejar "des del principi" en la passada legislatura quan no estava en el govern valencià.

Ara ha garantit que estan disposats a debatre "absolutament tot: quan ha d'entrar, quins seran els termes i quin ha de ser el destí de la recaptació".

També ha rebatut a Cs que sí que s'ha reunit amb el sector, amb els representants de CCOO com a "sindicat més representatiu", els qui segons ell li van traslladar que estan completament d'acord amb la implantació de la taxa turística. "Quan es parla del sector estem parlant dels treballadors o solo de la patronal?", ha llançat.

Per part de Ciutadans, la diputada Mamen Peris ha mostrat els seus dubtes que tots els problemes d'habitatge se solucionarien amb aquesta recaptació "de dos euros" per cada persona que visite la Comunitat Valenciana.

Arxivat a:

Destacats