Igualtat resol el concert amb entitats d'iniciativa social per a serveis d'infància i adolescència per 2,29 milions d'euros

Comprén els serveis de suport a joves extutelats, atenció a abusos, punts de trobada familiar, atenció telefònica i actuacions tècniques per a l'adopció

Guardar

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Aitana Mas
La vicepresidenta i portaveu del Consell, Aitana Mas

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha resolt els acords d'acció concertada amb entitats d'iniciativa social per a la gestió de diferents serveis d'infància i adolescència per un import de 2.290.715,6 euros, per a enguany i el pròxim.

La resolució, que apareix publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, contempla els diferents serveis relacionats amb la infància i adolescència que, a través del concert social, gestionaran entitats que treballen en el sector en les províncies de València, Alacant i Castelló.

En primer lloc, es concerta el servei de suport a l'emancipació i autonomia de persones joves extutelades per la Generalitat que hagen aconseguit la majoria d'edat. Es tracta d'un servei que ofereix als i les joves suport legal, psicològic i sociolaboral en la transició a la vida independent i autònoma.

Per a la gestió d'aquest servei es destinen 700.324,46 euros a les entitats de Creu Roja i Fundació Amigó.

La resolució també contempla el concert per a la gestió del servei d'atenció a abusos en la infància i adolescència. En aquest cas l'import total del concert és de 649.951,61 euros, i les entitats adjudicatàries són la Fundació Diagrama d'intervenció psicosocial en les províncies d'Alacant i de València i l'Associació Centre Trama en la província de Castelló.

El servei d'atenció telefònica a la infància i adolescència es concerta amb la Fundació Anar per a les tres províncies, i es destinen per a això un total de 167.868,25 euros.

Un altre dels serveis contemplats en el concert resolt per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives és el dels punts de trobada familiar (PEF). Es tracta d'un servei específic que presta temporalment atenció professional especialitzada per a facilitar que xiquets, xiquetes i adolescents puguen mantenir relacions amb els seus familiars o persones reunides durant els processos i les situacions de separació, divorci, protecció d'infància i adolescència o altres supòsits d'interrupció de la convivència familiar.

Per a la gestió dels PEF, es destina un concert de 765.741,36 euros amb la Fundació Diagrama Intervenció Psicosocial que serà l'encarregada de gestionar el servei en les tres províncies.

Finalment, la resolució publicada en el DOGV inclou el servei d'actuacions tècniques destinades a les persones que s'ofereixen per a l'adopció i famílies adoptives. En aquest cas, l'import del concert ascendeix a 6.829,92 euros i l'entitat d'iniciativa social serà la Fundació Diagrama Intervenció Psicosocial.

Arxivat a:

Destacats