Igualtat premia els i les joves que compleixen mesures judicials en centres socioeducatius

Guardar

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra
La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha presidit l'acte de lliurament de la XV edició dels premis 'Raquel Payá', amb els quals la Generalitat reconeix públicament "la dedicació, el treball i l'esforç constant" de joves que compleixen mesures judicials en centres socioeducatius.

Aquests premis, ha destacat Oltra, es van crear per a fomentar "els valors socials i incrementar les oportunitats de les persones menors d'edat del sistema de protecció de la Generalitat", i, sobretot, per a incentivar "el seu esforç, constància, creativitat i implicació en el seu projecte educatiu".

Oltra s'ha referit a les persones premiades i a les finalistes com a "referents" per a molta gent, i "un exemple per a altres joves que, potser un dia, també hauran de fer l'esforç de canviar, de superar reptes i traves i de veure la vida amb una mirada diferent".

En la seua intervenció, la vicepresidenta també ha reconegut públicament la tasca professional de les treballadores i treballadors dels centres socioeducatius i dels educadors i educadores dels equips de mig obert, per a fer possible que xiquetes, xiquets i adolescents "prengueu consciència de la vostra realitat, aprengueu a confiar en vosaltres mateixos i en els altres, i adquiriu els coneixements, els hàbits, les actituds i els valors necessaris per a viure en societat".

Així mateix, ha destacat la importància de "referents com Raquel Payá", notable pedagoga valenciana, qui va consagrar la seua labor professional a la reforma pedagògica en tots els àmbits de l'educació i, molt especialment, en l'àrea de la infància i la joventut en risc d'exclusió, i que va viure "amb passió" la idea que la cultura i l'educació són les millors eines perquè una persona "puga decidir sobre la seua vida".

Així mateix, la vicepresidenta ha agraït la tasca del jurat que cada any selecciona a les persones premiades i a tot l'equip de professionals que, un any més, des de 2008, fan possible una nova edició d'aquests premis.

Per a triar a les persones guardonades, els centres socioeducatius per al compliment de mesures judicials de la Comunitat Valenciana han proposat 21 candidatures amb informes sobre els seus mèrits, dels quals han resultat premiats quatre: Mario, Sabrina, Uriel i Hugo.

Les i els aspirants han sigut valorats per un jurat compost per la presidenta del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, Pilar de l'Oliva, la fiscal superior del TSJCV, Teresa Gisbert, la directora general d'Infància i Adolescència, Rosa Molero i la directora general d'Educació Inclusiva, Raquel Andrés.


Premiats 2022
 

Mario M.P.: per ser model positiu per als seus companys i companyes, i per la seua constant superació, bones qualificacions en els estudis i implicació laboral.

Sabrina A.J.: pel seu alt nivell d'implicació, motivació acadèmica i aprendre a conviure de manera assertiva.

Uriel R.C.S.: per ser, entre els seus companys i companyes, col·laborador, bon mediador i referent positiu.

Hugo G.G.: per la seua motivació al canvi i ser exemple de superació per als altres.

Com a finalistes de la quinzena edició dels premis han sigut reconeguts i reconegudes: Abdelali E.G, Álvaro L.L., Arturo P. m., Marcos B.T. i Marí M.A.

Destacats