Igualtat organitza 'online' programes de formació i sensibilització en matèria d'igualtat d'oportunitats entre dones i homes

Es tracta del projecte 'Fem Xarxa, Fem Igualtat', dirigit a les professionals de la Xarxa Valenciana d'Igualtat

Guardar

fem xarxa fem igualtat
fem xarxa fem igualtat

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha organitzat de manera 'online' el projecte 'Fem Xarxa, Fem Igualtat' de formació i sensibilització en matèria d'igualtat d'oportunitats entre dones i homes i polítiques públiques amb perspectiva de gènere.

La directora general de l'Institut Valencià de les Dones, María Such, ha explicat que es tracta de la segona edició d'aquest projecte de formació de la Xarxa Valenciana d'Igualtat, organitzada "després del bon acolliment de la primera edició que va comptar amb 873 participant i que va tenir lloc en l'últim trimestre de l'any passat amb un cicle de webinars al qual es podia accedir de manera gratuïta".

María Such ha assenyalat que, en aquests moments, és necessari continuar "avançant" en matèria d'igualtat de gènere i drets de les dones malgrat les dificultats que planteja la pandèmia provocada per la COVID-19, "buscant noves maneres de treballar de manera telemàtica i de continuar col·laborant" per a no posar en perill de reculada els avanços aconseguits en aquesta matèria al llarg de les últimes dècades, "tal com ha advertit recentment l'ONU".

Amb aquest objectiu, la Conselleria ha presentat el programa de formació i sensibilització amb perspectiva de gènere 'Fem Xarxa, Fem Igualtat' que inclou videoconferències i recursos 'en línia' amb dues ponències mensuals, atesa una temàtica comuna.

María Such ha destacat que aquesta iniciativa va ser proposada per professionals de les mancomunitats, integrades en la Xarxa Valenciana d'Igualtat, a la direcció general de l'Institut Valencià de les Dones, "amb la finalitat de fer extensible aquestes ponències a totes les persones professionals que integren la xarxa, així com unes altres i altres professionals que puguen enriquir i aportar els seus coneixements a aquest projecte".

Amb aquesta segona edició es pretén abastar tota la temàtica relacionada en matèria d'igualtat d'oportunitats entre dones i homes, prevenció i sensibilització de la violència de gènere i altres violències sexuals, "integrant la perspectiva de gènere en les entitats locals, compartint coneixements i creant xarxes entre els i les professionals de la Xarxa Valenciana d'Igualtat i altres agents socials que treballen en matèria de promoció d'igualtat i prevenció de la violència de gènere", ha incidit la directora general.

Accés al programa

A través de la web de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, es pot accedir als materials de la primera edició amb les seues presentacions i videoconferències.

En aquesta mateixa adreça es poden realitzar les inscripcions per al segon cicle del programa, des d'on es donarà accés a la plataforma que s'ha preparat a aquest efecte per a poder seguir les videoconferències en directe, així com descarregar-se els materials de cada seminari web. Per l'assistència a totes les sessions la Direcció General de l'Institut Valencià de les Dones emetrà un certificat d'assistència.

La programació de la segona edició, que comença el dijous 14 de gener, estarà composta pels següents seminaris web:

· El llenguatge inclusiu en l'àmbit de l'Administració· Cap a una escola coeducativa. La igualtat en l'oci, el temps i l'espai· Mites de l'amor romàntic· Incorporació de la perspectiva de gènere en l'Administració local· Taula Rodona 8 de Març· Clàusules d'igualtat en la contractació pública

Destacats