Igualtat multiplica per deu els consells municipals d'infància i adolescència de la Comunitat Valenciana en set anys

Els consells locals, que compten amb la participació de 1.300 xiquetes, xiquets i adolescents, passen de 6 a 61 des de 2015

Guardar

La secretària autonòmica d'Atenció Primària i Serveis Socials, Irene Gavidia, a Dinamia
La secretària autonòmica d'Atenció Primària i Serveis Socials, Irene Gavidia, a Dinamia

La secretària autonòmica d'Atenció Primària i Serveis Socials, Irene Gavidia, ha destacat la "clara aposta" de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives per la participació infantil i adolescent i multiplica per 10 els consells locals d'infància, que passen de 6 a 61 des de 2015.

Irene Gavidia ha assistit a la inauguració de l'II Congrés de Participació Infantil i Adolescent 'Dinamia', que s'està celebrant a València en la Ciutat de les Arts i les Ciències, organitzat per l'Associació Quera amb la col·laboració de la Generalitat, UNICEF, Save the Children, la Plataforma d'Infància i Florida Universitària.

En la seua intervenció, la secretària autonòmica ha assenyalat la importància de la participació com una manera de "compartir i de redistribuir el poder", que ens permet fer societats "més democràtiques, més igualitàries, inclusives, respectuoses i, sobretot, més humanes".

Per això, ha indicat, la participació infantil "és un dels principis bàsics del sistema d'atenció a la infància i adolescència del Consell", i s'evidencia en la inversió d'1,2 milions d'euros que ha destinat enguany la Generalitat a "la promoció dels drets i a la participació infantil i adolescent". En aquests moments, ha assegurat, 1.300 xiquetes, xiquets i adolescents es troben participant en les estructures dels consells d'infància municipals de la Comunitat Valenciana.

Així mateix, la secretària autonòmica s'ha referit als dos òrgans autonòmics constituïts enguany, el Consell d'Infància i Adolescència de la Comunitat Valenciana i el Consell Infantil i Adolescents del Sistema de Protecció, com a organismes impulsats per la Conselleria d'Igualtat i recollits en l'Estratègia Valenciana d'Infància i Adolescència, amb l'objectiu de "comptar amb l'opinió de xiquetes, xiquets i adolescents i fer efectiu així el seu dret a ser escoltats col·lectivament en els assumptes que els concerneixen".

Per a finalitzar, la secretària autonòmica ha felicitat les associacions i entitats que han fet possible l'organització del congrés 'Dinamia' "perquè espais com aquests són el germen de continuar creant un entorn de respecte, sinceritat, escolta activa, consideració i connexió, i repercuteixen positivament en l'autoestima, en una major confiança en les seues capacitats i en una millor projecció de la seua vida".

Congrés Dinamia

El Congrés Dinamia es constitueix com un espai de diàleg i intercanvi entre professionals del sector dels òrgans de participació infantil i adolescent i totes aquelles persones interessades en la defensa dels Drets de la Infància en general, i en el de dret de la participació en particular.

Durant la jornada, que ha comptat amb la participació de representants del Consell d'Infància i Adolescència de la Comunitat Valenciana, estan programats diferents tallers, taules de debat i ponències per part de professionals i persones expertes en la matèria, que posaran en el centre la veu de la infància i adolescència.

En concret, en les ponències i taules redones s'analitzarà la normativa vigent en l'àmbit estatal, autonòmic i local en aquesta matèria o l'ús del llenguatge inclusiu i amigable. Així mateix, es proposen tallers sobre participació en l'escola, drets de participació en el cas de xiquets i xiquetes en situació de vulnerabilitat, espais segurs i principis del dret al bon tracte a la infància.

Destacats