Igualtat licita per 12 milions el programa 'Vacances Socials' per a persones majors que es reprendrà a l'octubre

Guardar

Persones majors a una platja
Persones majors a una platja

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha tret a licitació el contracte del programa 'Vacances Socials' per a persones majors de la Comunitat Valenciana, per un import de prop de 12 milions d'euros, per al període 2022-2024.

Amb aquesta licitació es pretén donar cobertura a 40.000 estades vacacionals en establiments hotelers de la Comunitat durant els pròxims dos anys, amb possibilitat de pròrroga d'un any més, en el qual se sumaran altres 20.000 places, ha indicat la Generalitat en un comunicat.

El programa, que es reprendrà la pròxima tardor després de dos anys ajornat per la pandèmia de la Covid-19, introdueix una sèrie de novetats i per primera vegada es reservarà el cinc per cent de les places convocades perquè persones majors de 60 anys beneficiàries de pensions no contributives o de la renda valenciana d'inclusió puguen optar al programa de manera gratuïta.

La directora general de Persones Majors, María José Pérez, ha subratllat que es tracta d'una iniciativa emmarcada en l'Estratègia Valenciana d'Envelliment Actiu i la Lluita contra la Soledat no Desitjada impulsada per la Conselleria, amb la qual es vol "oferir a les persones majors amb menys recursos activitats d'oci i temps lliure".

El departament d'Igualtat i Polítiques Inclusives convoca anualment el programa 'Vacances Socials' perquè les persones majors gaudisquen d'un període vacacional amb la possibilitat de conéixer diferents racons turístics de la Comunitat Valenciana, al mateix temps que es fomenta l'intercanvi social i cultural.

En aquest sentit, Pérez ha apuntat que el programa "permetrà que les persones majors puguen reprendre els hàbits per a un envelliment actiu i saludable a través de la seua participació en les activitats de caràcter social, cultural i turístic-recreatiu que contempla, després que el març de 2020 haguera de suspendre's la seua celebració per la pandèmia de la Covid-19".

Un altre objectiu del programa és afavorir l'activitat turística durant tot l'any i, per tant, la creació i manteniment de l'ocupació en el sector durant la temporada baixa, per a contribuir amb això a pal·liar l'estacionalitat que pateix.

CLÀUSULES DE SOSTENIBILITAT

Respecte als establiments que participaran en el programa, per primera vegada s'han inclòs en la licitació unes clàusules de sostenibilitat, que prioritzen les instal·lacions que utilitzen energies renovables, consum de productes de proximitat i que no externalitzen els serveis de cuina.

El programa comprén dues modalitats. D'una banda, l'estada durant huit dies (set nits) en hotels de la Comunitat Valenciana en règim de pensió completa amb programes d'animació, així com el trasllat, anada i tornada, des de la capital de la província on residisca la persona beneficiària fins a l'establiment hoteler. Per a aquesta modalitat està prevista l'adjudicació de 18.000 places anuals.

D'altra banda, les rutes 'Viu la teua terreta' es realitzen durant tres dies (dues nits) i inclouen l'estada en hotels, com a mínim de tres estreles, en règim de mitja pensió. S'inclouen també els esmorzars en ruta i el transport des de la capital de cadascuna de les províncies i durant els dies que dura l'estada, per a facilitar a les persones majors el coneixement i l'aproximació a la seua realitat cultural i natural. Per a aquestes rutes es preveu l'adjudicació de 2.000 places a l'any.

Arxivat a:

Destacats