Igualtat inverteix 22,5 milions fins a 2024 a contractar 183 tècnics i fomentar els itineraris de la renda d'inclusió

Guardar

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas
La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas

La secretària autonòmica d'Atenció Primària i Serveis Socials, Irene Gavidia, ha anunciat una inversió de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives de 22,5 milions d'euros fins a 2024 per a "fomentar els itineraris vinculats a la renda valenciana d'inclusió amb la contractació de 183 tècnics en els equips d'atenció primària dels ajuntaments de la província de València".

Gavidia ha iniciat una roda de trobades en les tres províncies de la Comunitat Valenciana per a presentar a les entitats locals el nou programa 'Itineraris d'Inclusió Social', finançat pel Fons Social Europeu, amb el qual es pretén afavorir la inclusió social i laboral de les persones beneficiàries de la renda valenciana d'inclusió, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

La secretària autonòmica ha indicat que la renda valenciana d'inclusió, a més de constituir una prestació econòmica, va acompanyada dels itineraris d'integració social i laboral "com a mesura que aquest govern empra perquè els beneficiaris de la renda puguen tindre el seu projecte de vida independent".

El programa 'Itineraris d'Inclusió Social' s'inicia enguany a la província de València amb una inversió de 4,4 milions d'euros per a contractar professionals de manera estable, que s'encarregaran de realitzar aquests itineraris de manera individualitzada i personalitzada.

El finançament del programa tindrà caràcter pluriennal amb una distribució de 4,4 milions d'euros enguany, 6,97 milions en 2023 i 7,17 milions d'euros en 2024. Aquestes quantitats s'incrementaran en dos milions més cada any, per la qual cosa l'import previst aconseguirà els 22.548.463 euros.

Gavidia ha assenyalat que aquesta inversió servirà per a "canviar la vida de moltes persones, no sols dels beneficiaris de la renda valenciana d'inclusió, sinó també de les plantilles dels serveis d'atenció primària que podran desenvolupar de manera estable el seu treball".

PERSONAL TÈCNIC I FINANÇAMENT

En l'actualitat, s'han incorporat al projecte 21 entitats locals i sis mancomunitats, amb un total de 77 municipis que han sol·licitat signar l'addenda per a aquests anys.

Respecte al personal tècnic contractat per al desenvolupament del programa, per a 2022 està prevista la contractació de 165 professionals d'àmbit social i d'integració social, que s'ampliarà fins a 178 l'any vinent i 183 professionals per a 2024.

La secretària autonòmica ha destacat la importància de la forma de finançament del programa que es realitza a través del contracte programa, una fórmula que substitueix a la concurrència competitiva que es realitzava fins ara i que permet finançar als ajuntaments d'una manera estable fins a 2024.

"DIGNIFICAR A PROFESSIONALS I USUARIS"

"Això és un canvi significatiu que dignifica als professionals i als beneficiaris i usuaris dels serveis socials del sistema públic valencià i de la renda valenciana d'inclusió", ha subratllat Gavidia.

Actualment, en la Comunitat hi ha més de 77.163 persones destinatàries de la renda valenciana d'inclusió, de les quals 39.856 són de la província de València.

Les jornades de presentació d'aquest recurs, realitzades a Elx i a València amb la participació de la directora general d'Acció Comunitària i Barris Inclusius, María José Cortell, finalitzaran la setmana vinent a Castelló.

Arxivat a:

Destacats