Igualtat instal·la Punts Violeta als festivals de música per a garantir unes festes lliures de comportaments i agressions sexistes

Guardar

Imatge d'un festival (Colin Lloyd)
Imatge d'un festival (Colin Lloyd)

Els Punts Violeta de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives seran presents aquest estiu en set festivals de música a la Comunitat Valenciana amb l'objectiu de garantir unes festes lliures de comportaments i agressions sexistes, l'accés a l'oci segur per a totes les persones i per a difondre valors com els drets de la dona.

La directora general de l'Institut Valencià de les Dones, María Such, ha explicat que els Punts Violeta són espais de "visibilització i conscienciació" a la ciutadania de la violència que s'exerceix contra les dones.

A través de l'Institut Valencià de les Dones, ha indicat, "treballem des de fa anys la posada en marxa de Punts Violeta en les festes dels pobles i també en els festivals de música". El nostre objectiu, ha assenyalat, és estar "on està la gent" i, especialment, situar un punt de sensibilització "segur i de referència" en aquells llocs on es concentra, de manera multitudinària, la gent jove.

María Such ha destacat la importància de situar i compartir els Punts Violeta en espais d'oci perquè les dones "puguen gaudir-ho en llibertat i total seguretat" ara que, cada dia, "coneixem més casos d'agressions i abusos cap a dones", la qual cosa posa de manifest la necessitat, "ja no sols de treballar en l'erradicació de la violència de gènere, sinó també en la violència sexual".

En tot cas, ha precisat, tots aquests punts d'atenció compten amb l'assessorament i el suport dels Centres Dona 24h de la Generalitat, que ajudaran als professionals que estiguen a peu de carrer sobre tots aquells dubtes o qüestions que puguen tindre.

Such ha explicat que en els Punts Violeta contra les conductes sexistes, bàsicament informen, prevenen i atenen possibles agressions sexuals i a més difonen valors com els drets de la dona.

Els Punts Violeta

Els Punts Violeta seran presents en els festivals de Zevra, que se celebra aquest cap de setmana, i en els quals tindran lloc pròximament: Medusa, Bombastic, Low Festival i l'Arenal Sound.

La Conselleria també va comptar amb un Punt Violeta en els festivals de Big Sound i FIB, que ja s'han celebrat, i pel qual van passar centenars de persones que van rebre informació relativa a les accions desenvolupades des de l'Administració valenciana per al foment de la igualtat i contra la violència masclista.

Destacats