Igualtat inicia el procés participatiu per a elaborar l'Estratègia Valenciana d'Envelliment Actiu

La Conselleria ha presentat als representants del sector un procés que s'estendrà fins al mes de març

Guardar

La directora general de Persones Majors, María José Pérez
La directora general de Persones Majors, María José Pérez

L'Estratègia Valenciana d'Envelliment Actiu i Lluita contra la Soledat no Desitjada impulsada per la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives iniciarà el procés participatiu previ a la seua aprovació, i en el qual les aportacions es podran fer tant de manera telemàtica com presencial.

Així ho ha explicat la directora general de Persones Majors, María José Pérez, en un acte al qual han assistit representants de tots els àmbits del sector, i on ha presentat aquest procés participatiu amb el qual es pretén "actualitzar i consensuar les línies estratègiques i concretar-les en accions que donen resposta a les necessitats actuals de les persones majors de la Comunitat Valenciana".

Pérez ha celebrat que el seu departament puga reprendre els treballs per a desenvolupar aquesta estratègia, que es van veure paralitzats a conseqüència de la pandèmia, i que ara s'han adaptat a la mateixa perquè puguen continuar malgrat les restriccions.

En aquest sentit, ha indicat que el procés de participació serà mixt, i comptarà amb una pàgina web (estrategiapersonesmajorsgva.es), que estarà operativa a partir de demà, en la qual s'habilitaran qüestionaris amb cadascuna de les línies estratègiques predefinides, i s'identificaran accions concretes a abordar en cadascuna d'aquestes línies i iniciatives actives en el territori.

Aquesta primera part del procés participatiu s'estendrà fins al mes de febrer, i després d'ella s'iniciarà unes sessions de participació presencials en cadascuna de les tres províncies, en les quals es tractarà de validar i consensuar les línies estratègiques de partida, així com les aportacions realitzades durant el procés de participació telemàtic.

En la seua intervenció, la directora general ha destacat que l'Estratègia Valenciana d'Envelliment Actiu i Lluita contra la Soledat no Desitjada es caracteritzarà pel seu caràcter "participatiu", i per integrar "totes les perspectives i necessitats", de manera que es definisca un document "comú i compartit".

Per a la seua elaboració, ha assenyalat, es compta amb les entitats del tercer sector de majors, de la part empresarial, sindicats, associacions, representants de l'administració autonòmica i local, els centres d'envelliment actiu, la universitat i, en particular, amb el Consell Valencià de Persones Majors.

Seguint l'element definitori de l'acció política del Consell, que és la participació, "la web serà el nou instrument per a desenvolupar una estratègia consensuada entre tots els agents i sectors que treballen en aquest àmbit", ha indicat.

Cinc línies

El treball parteix del document encarregat per la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives a la Universitat Jaume I de Castelló per a l'establiment de les línies estratègiques de l'Estratègia d'Envelliment Actiu i Lluita contra la Soledat no Desitjada.

En aquest estudi van quedar definides les cinc línies estratègiques de treball: autonomia personal i bon tracte; convivència i solidaritat generacional; inclusió i accés als serveis públics; reptes demogràfics; i participació.

Amb l'objectiu de facilitar al màxim la participació de tota persona, entitat, associació o col·lectiu interessat en això, el procés de participació combina la presencialitat amb la plataforma informàtica per a realitzar aportacions al llarg de tot el procés.

D'aquesta manera, es podran traslladar i validar les aportacions realitzades durant el període de participació en la web en cadascuna de les línies establides, així com identificar unes altres que es consideren rellevants.

Arxivat a:

Destacats