Igualtat incorporarà a onze professionals en el centre d'atenció primària de serveis socials Salvador Allèn d'Orriols

Oltra s'ha reunit amb l'associació veïnal Plataforma Orriols en Lluita per a informar als seus representants sobre les accions dutes a terme

Guardar

Reunió entre Mónica Oltra i l'associació veïnal Plataforma Orriols en Lluita
Reunió entre Mónica Oltra i l'associació veïnal Plataforma Orriols en Lluita

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha assenyalat que la Generalitat preveu reforçar amb 11 professionals la plantilla del centre d'atenció primària de serveis socials Salvador Allèn que atén, entre uns altres, al barri d'Orriols, tal com s'ha consignat en els pressupostos d'enguany.

La vicepresidenta ha mantingut una reunió amb representants de l'associació veïnal Plataforma Orriols en Lluita per a informals i fer un repàs sobre les actuacions dutes a terme en el barri per part de les administracions públiques i d'acord al compromís adquirit per part de la Generalitat.

Oltra ha assenyalat la importància de dotar de personal suficient als equips dels centres d'atenció primària de serveis socials perquè constitueixen espais de "intervenció social i convivència, on s'acompanya a les persones en moments de vulnerabilitat social". A més, es va a engegar en el barri un nou programa d'intervenció comunitària amb l'associació Arqueja.

En la reunió que ha mantingut amb els veïns i veïnes de la Plataforma, la vicepresidenta els ha explicat també l'engegada des del passat mes d'abril del programa Jove Oportunitat (JOOP) en el qual participen 10 joves de 16 i 21 anys d'edat del barri.

JOOP és un programa promogut per l'IVAJ en el marc del Programa Operatiu del Fons Social Europeu (2014-2020), orientat a joves que se senten fora del sistema educatiu i sense un rumb clar, amb l'objectiu que es "reenganxen als estudis o s'incorporen al mercat laboral", ha indicat Oltra.

Així mateix, l'Institut Valencià dels Dons ha finançat el programa Romi Dóna Orriols, a més de comptar amb la Unitat d'Igualtat Torrefiel-Orriols formada per una agent d'igualtat i una promotora per a aquelles actuacions d'intervenció en aquesta matèria.

Entre altres actuacions destacables, la vicepresidenta ha assenyalat que en l'àrea d'igualtat en la diversitat des de la Conselleria s'han finançat sis programes amb València Acull per més de 130.000 euros, un habitatge tutelat per a persones amb diversitat funcional gestionada per Xarxa Psicosocial, i dos centres concertats d'infància i adolescència.

Respecte als pisos buits del barri que actualment són "focus de conflicte i es troben totalment abandonats", la vicepresidenta ha indicat que es va a sol·licitar a la Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb) "la cessió d'aquests pisos a la Generalitat" per a adequar-los i que passen a formar part del parc públic d'habitatge.

Destacats