Igualtat ha realitzat més de 20.000 valoracions de dependència en el que va d'any, 164 de mitjana cada dia

Guardar

Persona major en cadira de rodes
Persona major en cadira de rodes

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha fet 20.197 valoracions de dependència des de gener, la qual cosa suposa una mitjana de 164 estimacions diàries durant el primer semestre de 2019, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Aquesta xifra "triplica" el nombre de valoracions de dependència realitzades enguany respecte al mateix període de temps de 2015, quan es van dur a terme un total de 6.886 des de gener fins a juny. Des d'Igualtat han destacat que aquestes dades s'han aconseguit gràcies al model de valoració de la dependència implantat per la Conselleria que "ha permés incrementar de manera progressiva i constant el nombre de valoracions realitzades".

"Aquest increment en el nombre de valoracions respon al procés de la Conselleria per a 'municipalizar' la dependència i crear una xarxa perquè els ajuntaments assumisquen la valoració i tramitació dels expedients", han subratllat.

Així, els punts de punts d'atenció de serveis socials de les entitats locals han passat de 145 en 2016 als 239 que existeixen actualment en tota la Comunitat. Al costat d'això, s'han realitzat 8 edicions de cursos de valoració en els quals s'ha format a un total de 760 professionals.

Des que va començar a funcionar el nou sistema en 2016, la seua implantació s'ha realitzat de forma escalonada amb la incorporació progressiva de personal valorador en els serveis socials municipals i el "suport constant" de l'equip humà i tècnic de la Conselleria, acompanyat d'un increment pressupostari per a la contractació de professionals en els equips de base dels ajuntaments, expliquen des de Generalitat.

Tres anys després de l'inici d'aquest canvi en el procés de valoració, "la bona gestió dels equips dels serveis socials municipals ha permés agilitar la tramitació dels expedients de valoració". Així, segons la Generalitat, tots els municipis de la Comunitat amb menys de 10.000 habitants tenen un grau d'execució del 100% en expedients resolts.

Dels municipis de 10.000 i 50.000 habitants, els que tenen major nivell d'execució són Bétera, la Pobla de Vallbona i Picassent a la província de València, Teulada, Alfàs del Pi i Rojals a Alacant i L'Alcora, Benicàssim i Almassora a Castelló, tots ells amb al voltant del 90% executat.

Finalment, entre els municipis de més de 50.000 habitants, lideren el rànquing d'execució les localitats d'Oriola, Alcoi i Benidorm a Alacant, Sagunt, València i Paterna a la província de València i Castelló de la Plana i Vila-real a Castelló.

Amb aquest i altres canvis efectuats per la Conselleria en la gestió del sistema de la dependència "han aconseguit augmentar el nombre de persones beneficiàries de 41.955 persones el juliol de 2015 a les 82.325 actuals", conclou el comunicat.

Arxivat a:

Destacats