Igualtat posa en marxa el cicle 'Memòries Invertides' per a difondre la història del col·lectiu LGTBI en la Comunitat Valenciana

Guardar

‘Memòries Invertides’
‘Memòries Invertides’

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives posa en marxa el cicle 'Memòries Invertides: Cap a una història valenciana de la repressió i les dissidències sexogenèriques', en col·laboració amb les cinc universitats públiques de la Comunitat Valenciana.

El director general d'Igualtat en la Diversitat, José de Lamo, ha explicat que es tracta d'"unes jornades divulgatives amb les quals es pretén contribuir a fer una història valenciana veritablement plural, inclusiva i diversa".

"Per a això, -ha explicat- es posarà sobre la taula el resultat de les investigacions històriques realitzades sobre la lluita LGTBI, amb l'objectiu de donar a conéixer la seua història en la Comunitat Valenciana, en concret els episodis de repressió i resistència del col·lectiu, normalment amagades o invisibles a la memòria del nostre propi territori".

A més, amb aquesta iniciativa es pretén "reconéixer la tasca d'investigació en matèria LGTBI realitzada fins al moment fomentant, a més, que es continue investigant per part de professionals de la investigació i del conjunt de la comunitat universitària, ajudant així a visibilitzar l'existència de la comunitat LGTBI dins de la història valenciana general", ha afegit el director general.

Les jornades comptaran amb deu taules redones i més de 30 participants. La primera d'elles se celebra hui dijous, 29 de setembre, a partir de les 17.00 hores, en la sala d'actes de la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València, on es parlarà sobre les 'lluites' del col·lectiu LGTBI.

Dilluns que ve, 3 d'octubre, la jornada 'Memòries Invertides' tindrà lloc en la Universitat d'Alacant, on es tractarà sobre les violències que pateixen les persones d'aquest col·lectiu. El dimarts, 4 d'octubre, la sessió se celebrarà al Campus d'Elx de la Universitat Miguel Hernández per a tractar sobre normativitat i dissidència.

La Universitat Politècnica de València acollirà la quarta sessió de 'Memòries Invertides' el dimecres, 5 d'octubre, per a abordar la presència del col·lectiu LGTBI al llarg del territori de la Comunitat. El dijous 6 d'octubre finalitza el cicle a la Universitat Jaume I de Castelló amb dues ponències sobre salut i manifestacions culturals entorn d'aquest col·lectiu.

L'Armari de la Memòria

Les jornades 'Memòries Invertides' s'emmarquen dins de la programació organitzada per 'L'Armari de la Memòria', un servei públic de la Generalitat posat en marxa des de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives per a dur a terme la recuperació, conservació, descripció, digitalització i difusió de fons documentals rellevants per a construir una memòria de les dissidències sexogenèriques.

Per a això, 'L'Armari de la Memòria' està duent a terme actuacions amb la finalitat de fomentar la investigació i la divulgació d'aquesta història diversa, a través de projectes expositius i editorials, jornades, tallers i altres activitats divulgatives, com 'Memòries Invertides' o el cicle de xarrades 'Converses amb Orgull' que, presentades per l'artista drag Liz Dust, recorreran deu municipis de la Comunitat Valenciana fins a finals d'any.

Arxivat a:

Destacats