Igualtat duplica per a 2021 les ajudes per a subvencionar projectes de voluntariat social

La Conselleria destina a aquesta línia de subvencions un milió d'euros enfront dels 500.000 euros d'enguany

Guardar

20-11-30_M.Oltra_comision_VG_Corts
20-11-30_M.Oltra_comision_VG_Corts

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha decidit duplicar per a l'any vinent 2021 la quantitat destinada a fomentar la cohesió social i el valor social de l'acció voluntària en la Comunitat Valenciana, amb un total d'un milió d'euros segons la convocatòria publicada pel Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

La directora general d'Acció Comunitària i Barris Inclusius, María José Cortell, ha indicat que la Conselleria ha dotat aquesta línia amb un 50% més que enguany, passant dels 500.000 euros al milió d'euros, amb el qual se subvencionaran aquest tipus d'iniciatives d'entitats sense ànim de lucre en 2021.

Amb això, ha assegurat Cortell, s'evidencia una clara aposta pel sector del voluntariat i el propòsit de "fomentar la cohesió social i el valor social de l'acció voluntària, així com afermar el desenvolupament del sector del voluntariat en la Comunitat".

La directora general ha destacat que la labor del voluntariat és "fonamental" per a avançar en la reducció "de les desigualtats i en la cerca d'un futur més inclusiu", on les persones víctimes de l'exclusió social "tinguen les oportunitats necessàries per a generar un impacte positiu en les seues pròpies vides".

Concretament, les ajudes van dirigides a les entitats sense ànim de lucre per a impulsar, secundar i promocionar projectes en les àrees de la sensibilització, formació i intervenció social en matèria de voluntariat social referent a dependència, persones amb diversitat funcional, família, persones menors, dones i migració, dins de l'àrea competencial de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

La directora general ha volgut destacar el "lliurament i solidària labor" que realitzen les entitats no governamentals i, en particular, la intensa activitat dels milers de dones i homes que dia a dia "col·laboren amb la seua comunitat oferint lliurement la seua dedicació, el seu esforç, el seu temps i les seues capacitats per a construir una societat més inclusiva, més justa i més solidària", especialment en aquests moments en què moltes persones "han vist agreujada la seua situació a causa de la crisi provocada per la pandèmia del coronavirus".

Cortell ha assegurat que amb l'increment pressupostari d'aquesta línia, l'any vinent es podrà augmentar de manera considerable el nombre de projectes per a finançar, que enguany han aconseguit la xifra de 39 programes subvencionats.

Requisits i termini

La resolució que convoca les ajudes de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives per a la sensibilització, la formació i la intervenció social del voluntariat va dirigida a les entitats sense ànim de lucre que complisquen els requisits que estableix la convocatòria. El procediment de la concessió d'aquestes ajudes es tramitarà en règim de concurrència competitiva.

Entre altres condicions, les entitats que concórreguen hauran d'estar legalment constituïdes i inscrites formalment en la secció quarta del Registre Autonòmic d'Associacions de la Comunitat Valenciana, així com tindre com a finalitats institucionals la realització d'activitats destinades a la promoció i foment del voluntariat en la Comunitat.

El termini per a la presentació de les sol·licituds serà d'un mes a partir de la publicació de la convocatòria en el DOGV, concretament fins al dia 18 de gener.

Arxivat a:

Destacats