Igualtat duplica l'oferta de cursos del pla de formació per a treballadors i treballadores dels serveis socials municipals iniciat l'any passat

Amb la col·laboració de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, la formació es va iniciar en 2021 amb gran èxit d'acceptació

Guardar

Cursos d'Igualtat
Cursos d'Igualtat

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, en col·laboració amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), ha decidit ampliar fins a 65 edicions l'oferta de cursos del pla de formació iniciat l'any passat dirigit a treballadors i treballadores dels serveis socials de municipis i mancomunitats.

El pla formatiu contempla actuacions i intervencions en diferents àrees, a més de la normativa i aplicacions relacionades amb els serveis socials, i per al seu finançament la Conselleria destina 170.000 euros, un 70% més que el pressupost acordat en 2021.

Els cursos, amb una durada de 20 i 40 hores cadascun, seran impartits per la FVMP amb el suport de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, a través de l'Institut Valencià de Formació, Investigació i Qualitat dels Serveis Socials.

L'engegada d'aquesta iniciativa el passat any s'emmarca en el desenvolupament de la Llei valenciana de Serveis Socials Inclusius. El seu objectiu és modernitzar el funcionament del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials, de manera que qualsevol persona que acudisca a un centre de serveis socials es trobe amb un professional o una professional d'alta qualitat humana, molt formada i que entenga i atenga les seues necessitats.

Donat l'èxit i l'acceptació que van tindre els cursos l'any passat, per a 2022 s'han ampliat les accions formatives fins a les 65 edicions, enfront de les 35 de 2021, amb 1.554 hores amb les quals s'espera formar a 2.310 persones professionals que desenvolupen el seu treball en els serveis socials d'entitats locals.

Per a facilitar l'accés als cursos i com a novetat, enguany s'impartiran cursos presencials en diferents punts del territori. Vinaròs, Castelló de la Plana, Alzira, Alcoi, Alacant o Elda se sumen a la ciutat de València com a seu de les accions formatives. A més, la formació presencial es combina amb cursos de formació telepresencial per a facilitar també la participació de professionals de qualsevol altre punt de la Comunitat Valenciana.

Les matèries que es van a treballar abasten actuacions, intervencions i prevenció dels serveis socials d'atenció primària en les àrees de joventut, persones majors, LGTBI, diversitat funcional, persones en risc d'exclusió social o dones víctimes de violència de gènere, entre altres.

Així mateix, el programa de formació inclou cursos de normativa jurídica i ús d'aplicacions informàtiques del sistema de serveis socials d'atenció primària.

Destacats