Igualtat destina 5,5 milions a programes de promoció de l'autonomia de persones amb diversitat funcional

Guardar

Persones amb diversitat funcional
Persones amb diversitat funcional

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha concedit enguany ajudes per un import de 5,5 milions per al desenvolupament de programes i serveis de promoció de l'autonomia de persones amb diversitat funcional posats en marxa per entitats sense ànim de lucre, segons ha informat la Generalitat.

En total s'ha subvencionat a 235 entitats, de les quals 72 treballen a la província d'Alacant, 24 entitats a Castelló i 91 desenvolupen la seua labor en l'àmbit de la província de València, a més de 48 entitats que atenen persones amb diversitat funcional en més d'una província.

A través de la convocatòria d'aquestes ajudes se subvencionen programes de diferents tipologies, com de convivència, promoció d'oci i temps lliure, de cooperació social, d'intervenció per a la prevenció i inserció social, de respir familiar o de suport i atenció sociosanitària.

Així mateix, se subvencionen programes d'ocupació amb suport, de foment de la vida independent, de teràpia assistida amb animals de companyia, de col·laboració i dinamització d'entitats tutelars, programes d'activitats formatives i campanyes de sensibilització. En total s'han subvencionat 461 programes, 143 a la província d'Alacant, 47 en la de Castelló, 177 a la província de València i 94 programes d'àmbit comunitari.

La tipologia del programa més sol·licitat correspon a aquells destinats a la intervenció per a la prevenció i inserció social, amb 196 programes subvencionats. Els requisits per a optar a aquestes ajudes, tal com recull la convocatòria anual, estableixen que es tracte d'entitats sense ànim de lucre que gestionen o desenvolupen aquest tipus de programes o serveis socials especialitzats dirigits a persones amb diversitat funcional i a les seues famílies.

Per a la valoració de les sol·licituds s'ha tingut en compte, entre altres qüestions, el compliment de clàusules socials. Així, es valora l'experiència de l'entitat i de l'equip humà en matèria específica d'igualtat de gènere de persones amb diversitat funcional i del seu personal.

CLÀUSULES SOCIALS

Així mateix, i dins del compliment de clàusules socials, es valora la creació i manteniment d'ocupació per a persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%.

La quantitat de la subvenció concedida a cadascuna de les entitats es determina en funció dels criteris de valoració que estableix la convocatòria, com l'interés i repercussió social del programa o servei, la qualitat del mateix o la seua viabilitat econòmica, així com l'experiència de l'entitat sol·licitant.

Per a poder optar a una subvenció les entitats han de presentar una memòria del programa, servei o pla d'actuació per a l'exercici sol·licitat, amb una anàlisi de situació i justificació de la seua necessitat, la capacitat tècnica, de gestió i financera de l'entitat.

Destacats