Igualtat destina 4 milions d'euros per a programes i serveis de promoció de l'autonomia de persones amb diversitat funcional

Guardar

Oltra
Oltra

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha concedit ajudes per un import de quatre milions d'euros per al desenvolupament de programes i serveis de promoció de l'autonomia de persones amb diversitat funcional posats en marxa per entitats sense ànim de lucre durant enguany.

Segons ha informat la Generalitat en un comunicat, en total s'han subvencionat 191 programes de 123 entitats i per un import de 4.076.072 euros. Per àmbit d'actuació, s'han destinat 1.122.209 euros per a 40 entitats de la província d'Alacant; 432.703 euros a 14 entitats de Castelló i 2.521.159 euros per a 69 entitats que desenvolupen la seua labor en l'àmbit de la província de València.

A través de la convocatòria d'aquestes ajudes de la Conselleria d'Igualtat, se subvencionen programes de convivència, promoció d'oci i temps lliure, de cooperació social, d'intervenció per a la prevenció i inserció social, de respir familiar, de suport i atenció sociosanitària, d'ocupació amb suport, de foment de la vida independent o de teràpia assistida amb animals de companyia, entre altres.

A aquestes ajudes poden optar les entitats sense ànim de lucre que gestionen o desenvolupen aquest tipus de programes o serveis socials especialitzats dirigits a persones amb diversitat funcional i a les seues famílies.

Per a la valoració de les sol·licituds s'ha tingut en compte, entre altres qüestions, el compliment de clàusules socials. Així, s'ha valorat l'experiència de l'entitat i de l'equip humà en matèria específica d'igualtat de gènere de persones amb diversitat funcional i del seu personal.

Així mateix, i dins del compliment de clàusules socials, s'ha valorat la creació i manteniment d'ocupació per a persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33 per cent.

Segons estableix la convocatòria d'aquestes ajudes, per a poder optar a una subvenció, les entitats han presentat una memòria del programa, servei o pla d'actuació per a l'exercici sol·licitat, amb una anàlisi de situació i justificació de la seua necessitat, la capacitat tècnica, de gestió i financera de l'entitat.

La quantitat de la subvenció concedida a cadascuna de les entitats es determina en funció dels criteris de valoració que estableix la convocatòria, com l'interés i repercussió social del programa o servei, la qualitat del mateix o la seua viabilitat econòmica, així com l'experiència de l'entitat sol·licitant.

Destacats