Igualtat destina 35,6 milions al programa 'Cuide'm' que atén a persones en situació de dependència

Guardar

Mónica Oltra amb mascareta en roda de premsa
Mónica Oltra amb mascareta en roda de premsa

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives destinarà en 2022 un total 35,6 milions d'euros al programa 'Cuide'm' d'atenció a persones en situació de dependència en el seu entorn, a través de serveis com el d'ajuda a domicili o el de la teleassistència avançada.

Aquest programa té com a objectiu fomentar l'autonomia personal i l'envelliment actiu, que és "un dels objectius prioritaris del Consell", que aposta per "desinstitucionalitzar" l'atenció a les persones en situació de dependència, ha indicat la Generalitat en un comunicat.

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat que durant 2022 es realitzarà una inversió "sense precedents" en atenció domiciliària, la partida de la qual "s'ha multiplicat per cinc des de 2015, quan es van destinar 6,5 milions d'euros a aquesta mena de recursos i serveis d'atenció a persones majors".

D'altra banda, el servei de teleassistència s'ha "redefinit" amb una mirada "integral i de lluita contra la soledat no desitjada" i s'ha apostat per un model "avançat" que, a més dels serveis bàsics que l'usuari precise, inclou suports tecnològics complementaris i la interconnexió amb el servei sanitari i el social. Amb aquest objectiu, s'invertiran 11 milions d'euros per a la posada en marxa de 50.000 terminals.

Oltra ha assenyalat que 'Cuide'm' suposa "una transformació del model de cures aplicat fins ara, amb una nova política que fomenta els bons tractes, la promoció de l'envelliment actiu, la garantia de drets, la participació directa de les persones majors, l'acompanyament i l'atenció de proximitat, entre altres qüestions".

'L'ALEGRIA DE CONVIURE'

La vicepresidenta ha assenyalat que aquesta iniciativa contempla tota la part convivencial de les persones majors que comencem a treballar en 2018 amb el programa 'L'alegria de conviure', i al qual ara "s'han incorporat els aprenentatges adquirits durant la gestió de la pandèmia de la covid-19".

Així mateix, en els pressupostos per a 2022 està prevista també una ampliació en l'atenció diürna amb 451 noves places en centres de dia per a persones majors, a més d'incrementar en un 29 % el pressupost destinat a programes i serveis específics d'atenció a persones amb malalties neurodegeneratives.

Aquests recursos de suport diürn s'inclouen en el 'Pla Convivint' d'Infraestructures de Serveis Socials 2021-2025 com a punts d'atenció destinats a millorar la qualitat de vida de les persones en situació de dependència en el seu entorn.

Oltra ha afegit que està prevista la creació i posada en marxa d'un laboratori social en la Universitat Politècnica de València, que investigarà la manera d'aplicar noves tecnologies d'automatització en les llars de les persones majors per a "enfortir l'envelliment actiu des de la domòtica".

Arxivat a:

Destacats