Igualtat convoca les ajudes de promoció dels drets d'infància i de participació infantil

Guardar

infancia
infancia

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha convocat les subvencions dirigides a la promoció dels drets d'infància i de participació infantil, a les quals poden accedir els ajuntaments, diputacions i entitats locals supramunicipals de la Comunitat Valenciana que tinguen en el seu àmbit territorial una població superior als 500 habitants.

Per tercer any consecutiu, la Conselleria recolza econòmicament les actuacions impulsades des dels municipis valencians per a fomentar la participació activa dels xiquets i xiquetes amb accions concretes de difusió, promoció i defensa dels seus drets. L'import global de les ajudes per a 2020 ascendeix a 307.200 euros, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Amb aquesta convocatòria, la Conselleria ofereix el suport econòmic per a aquelles actuacions desenvolupades per les entitats locals que promouen una política d'infància, amb activitats dirigides a la formació de les persones menors d'edat en el coneixement i exercici dels drets que li reconeix i garanteix l'ordenament jurídic, així com de les accions per a la seua promoció i defensa.

A l'hora de valorar els programes locals per a l'atorgament de les subvencions, es tindran en compte una sèrie de criteris objectius, com l'existència d'un informe de situació d'infància i adolescència en l'àmbit territorial de competència de l'entitat i d'un Pla local d'Infància i Adolescència, entre uns altres.

A més del nivell de necessitat social del recurs, es valoraran amb major puntuació els programes dirigits preferentment a la sensibilització i difusió dels drets de la infància i a aquells que fomenten la participació infantil.

Així mateix, es tindrà en compte la inclusió d'accions destinades específicament a la infància amb necessitats especials i/o situació d'especial vulnerabilitat, i les accions que promocionen la igualtat entre hòmens i dones i la no discriminació de cap col·lectiu per raó d'ètnia, cultura, orientació sexual, diversitat funcional, entre d'altres.

Destacats