Igualtat convoca la Comissió Mixta d'Atenció i Acolliment a Persones Refugiades i Desplaçades per a coordinar accions davant la crisi humanitària a Ucraïna

Es va crear en 2015 i ha actuat amb motiu dels desplaçaments de persones per la guerra a Síria o per l'arribada del Aquarius

Guardar

Diverses persones, amb una bandera d'Ucraïna
Diverses persones, amb una bandera d'Ucraïna

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha convocat per a dimecres que ve la Comissió Mixta d'Atenció i Acolliment a Persones Refugiades i Desplaçades per a valorar i analitzar la crisi humanitària que s'està vivint a Ucraïna després de la invasió de Rússia i coordinar les accions del Consell.

La Comissió Mixta d'Atenció a les Persones Refugiades i Desplaçades, presidida per la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives i creada el setembre de 2015, està formada per representants de les conselleries de Sanitat Universal i Salut Pública; Educació, Cultura i Esport; Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball; i Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica. Així mateix, es comptarà aquest dimecres amb la presència del secretari autonòmic per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig.

Formen part també de la comissió la Federació Valenciana de Municipis i Províncies; les tres diputacions provincials; la Universitat de València, en representació de les universitats públiques valencianes, i les entitats vinculades al sistema de protecció internacional del govern d'Espanya, Accem, Cepaim, Creu Roja, Cear, Càritas i Acnur.

Des de la seua creació fa set anys, la Comissió s'ha reunit en totes les ocasions en què ha sigut necessari afrontar greus crisis humanitàries amb l'acolliment de persones refugiades que fugien de conflictes bèl·lics. Ha sigut el cas de Síria en 2016, o l'arribada de persones migrants en els vaixells Aquarius, Datilo i Orion en 2018.

En aquella ocasió, es van analitzar les necessitats de les persones que van arribar en les embarcacions, es van coordinar els recursos de l'administració valenciana i es va establir un full de ruta per a l'acolliment.

Per a això la Comissió Mixta d'Atenció a les Persones Refugiades i Desplaçades ha elaborat mesures i plans estratègics per a acollir a les persones refugiades amb cobertura i atenció als diferents processos migratoris.

Entre altres assumptes, l'any passat la comissió mixta es va fer ressò de la petició que va fer Amnistia Internacional als governs de tot el món i a la indústria farmacèutica perquè es prengueren mesures urgents que garantiren la vacunació mundial contra la COVID-19 amb l'exempció de les patents de les vacunes.

De fet, el Consell va aprovar en 2021, a petició d'aquesta comissió, una declaració per a demanar la llibertat de les patents de les vacunes contra la COVID-19.

Arxivat a:

Destacats