Igualtat concedeix 455.000 euros en ajudes per al desenvolupament de programes que promoguen la igualtat i l'associacionisme de dones

Un total de 89 entitats sense ànim de lucre de la Comunitat Valenciana han rebut subvencions a aquest efecte

Guardar

La vicepresidenta i consellera Aitana Mas
La vicepresidenta i consellera Aitana Mas

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha resolt la concessió d'un total de 455.000 euros per a finançar el desenvolupament de programes que promoguen la participació i la presència de les dones en condicions igualitàries en tots els àmbits de la societat, visibilitzar-les i potenciar el teixit associatiu de dones.

Segons ha publicat el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV), la resolució de la Conselleria contempla la subvenció a 89 entitats sense ànim de lucre per al desenvolupament i posada en marxa de programes encaminats a la promoció i foment de la igualtat entre dones i homes i, especialment, visibilitzar a la dona en aquells àmbits de la societat ocupats tradicionalment per homes.

Per àmbit provincial, 38 entitats corresponen a la província d'Alacant amb un import total de 230.300 euros, 27 entitats a la província de Castelló amb 79.362 euros i 24 entitats de la província de València amb ajudes que ascendeixen a 145.337 euros.

Aquestes ajudes també serveixen per a subvencionar aquells programes que fomenten l'associacionisme de dones, amb la finalitat de potenciar i enfortir aquest teixit associatiu com a llit per a promoure la participació i la presència de les dones en condicions igualitàries en tots els espais de la societat.

Es van convocar per primera vegada en 2016 i, des de llavors, se n'han anat incrementant tant en pressupost com en entitats subvencionades amb l'objectiu d'arribar, cada vegada més, a un major nombre de programes que promoguen aquest tipus d'iniciatives.

Entre els criteris de valoració de les sol·licituds es té en compte l'antiguitat de l'entitat, la seua especialització, la presència equilibrada de dones en els òrgans de govern d'aquesta i la contractació de dones víctimes de violència de gènere, amb diversitat funcional igual o superior al 33% o en risc d'exclusió.

A més, es valora la possessió d'un certificat o distintiu empresarial en matèria d'igualtat o com a entitat col·laborada en igualtat d'oportunitats entre dones i homes.

Respecte a la qualitat del projecte objecte de finançament es tenen en compte els recursos humans i l'originalitat i viabilitat del projecte.

Destacats