Igualtat aposta per les 30 entitats de València i Castelló del programa 'Pilotem' d'itineraris d'inclusió social

'Pilotem' és fruit de la col·laboració de la Generalitat amb el Govern central i es destina per al seu finançament 10.243.668 euros, a més es preveu la participació de 1.266 persones

Guardar

Projecte Pilotem València
Projecte Pilotem València

Un total de 30 entitats d'acció social de les províncies de València i Castelló participen en el programa 'Pilotem Comunitat Valenciana' d'itineraris d'inclusió social per a persones en situació de vulnerabilitat, segons ha anunciat la secretària autonòmica d'Atenció Primària i Serveis Socials, Irene Gavidia.

Gavidia ha inaugurat a València la jornada de formació del projecte 'Pilotem' dirigida a representants de les 25 entitats d'acció social de la província de València i les 5 de la província de Castelló que formen part d'aquest projecte d'inclusió social.

Irene Gavidia ha detallat que està prevista la participació en aquests itineraris de 1.266 persones perceptores o beneficiàries de la Renda Valenciana d'Inclusió (RVI) o de l'Ingrés Mínim Vital (IMV), o bé persones que es troben en situacions de risc d'exclusió social, 1.105 de la província de València i 164 de la de Castelló.

En la seua intervenció, la secretària autonòmica ha assenyalat que la inclusió social "és el gran desafiament al qual ens enfrontem des del sistema de serveis socials" i, per això, ha afegit, "estem treballant per a garantir, a més d'una prestació econòmica com la RVI, una prestació professional amb una intervenció integral i acompanyaments personalitzats com són aquests itineraris del programa 'Pilotem'".

El projecte s'emmarca en el conveni de col·laboració de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives i la Secretaria General d'Objectius i Polítiques d'Inclusió i Previsió Social del Ministeri d'Inclusió Seguretat Social i Migracions.

Gavidia ha explicat que es tracta d'un projecte pilot que "aplica objectius concrets i molt diferenciats a cada col·lectiu, que avalua resultats, que aprén de l'experiència i que, per tant, acobla i modifica el que faça falta perquè siga cada vegada més útil. Un model viu, en definitiva, que s'adapta a les persones, i no viceversa".

El programa es finança a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de la Unió Europea i s'ha establert la quantitat de 9,3 milions d'euros per a les entitats participants amb la finalitat que puguen desenvolupar els itineraris.

En tota la Comunitat Valenciana, 43 entitats posaran en marxa 45 projectes amb una previsió de participació de 1900 persones: 1.105 a la província de València, 164 en la de Castelló i 634 persones beneficiàries a la província d'Alacant.

Trenta entitats de València i Castelló

La jornada formativa, que ha tingut lloc en el matí d'aquest dijous, ha servit per a marcar les directrius metodològiques a implementar en el projecte 'Pilotem CV'. Es pretén treballar cap a la inclusió social des de les bones pràctiques, potenciant la coordinació entre les entitats del tercer sector i els equips de serveis socials d'atenció primària, que també col·laboren en el programa, a través de la figura de la persona professional de referència.

A la província de València participen 25 entitats que duran a terme 26 projectes. A més dels itineraris implementats a la ciutat de València, atesa la descentralització dels recursos, es desenvoluparan itineraris en les poblacions d'Alzira, Gandia, Manises-Quart de Poblet, Sagunt i Torrent.

Per part seua, a la província de Castelló participaran cinc entitats que desplegaran cinc projectes. A la ciutat de Castelló de la Plana s'implementaran quatre itineraris, un a Borriana i un a Herbers (Mancomunitat dels Ports).

Irene Gavidia ha destacat que les entitats que participen en el projecte acrediten "una experiència contrastada i una solvència indubtable que demostren sempre que tenen ocasió".

Per a finalitzar, la secretària autonòmica ha assegurat que, al seu judici, "no hi ha manera més decent d'invertir els recursos públics que en accions com aquesta, que cohesionen la societat, reparen injustícies i redueixen desigualtats".

Destacats