Igualtat adjudica per 635.733 euros el Punt de Trobada Familiar de València que prestarà el servei en una nova localització de la ciutat

Guardar

La vicepresidenta del Consell, Aitana Mas
La vicepresidenta del Consell, Aitana Mas

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha adjudicat la gestió del servei del Punt de Trobada Familiar (PEF) en el partit judicial de València per un import de 635.733 euros per a enguany i el pròxim, que prestarà el servei, a partir d'ara, en una nova localització de la ciutat.

Amb aquesta adjudicació, el PEF continuarà oferint el servei que ha estat oferint de manera ininterrompuda, però aquesta vegada des de la mateixa ciutat de València, ja que en quedar deserta en un primer concurs l'adjudicació del servei, aquest es va continuar prestant en un local annex al PEF de Paterna.

Des d'aquesta ubicació i fins al 31 d'octubre d'enguany, s'han realitzat atencions a 512 persones, 198 d'elles a xiquetes, xiquets i adolescents, corresponent en el 44% dels casos a expedients de violència de gènere.

Nou model d'atenció

Des de la passada legislatura, la Conselleria ha anat consolidant un nou model de Punts de Trobada Familiar amb 11 noves instal·lacions, que han ampliat fins a 28 el nombre de poblacions on es compta amb aquest servei que para atenció especialitzada en situacions de conflictivitat familiar.

De les nous 11 punts, tres se situen en les localitats alacantines d'Oriola, La Vila Joiosa i Villena; set en els municipis valencians de Bunyol, Alzira , Alfafar, Llíria, Sueca, Torrent i Xàtiva; i un a la província de Castelló, que es troba a Vila-real.

El punt de trobada familiar és un servei específic que presta temporalment atenció professional especialitzada per a facilitar que xiquets, xiquetes i adolescents puguen mantenir relacions amb els seus familiars o persones reunides durant els processos i les situacions de separació, divorci, protecció d'infància i adolescència o altres supòsits d'interrupció de la convivència familiar.

Aquesta política de proximitat, juntament amb l'existència d'equips interdisciplinaris, ha permés millorar la intervenció individualitzada, ajustant-la a les característiques i necessitats de xiquetes, xiquets i adolescents i de les seues famílies, adults que necessiten aprendre a relacionar-se entre ells i que han d'oferir als seus fills i filles relacions afectives saludables i igualitàries.

Cal destacar la posada en marxa d'aquests plans d'intervenció específics, sobretot per als casos de xiquets i xiquetes víctimes de violència de gènere, en compliment de les mesures acordades en el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista.

La nova xarxa compta amb diferents tipologies d'intervenció, que permeten a cada moment adaptar la intensitat de l'actuació al que necessiten les persones usuàries, amb la introducció d'una nova modalitat, que és la d'acompanyament, i que s'aplica en la fase final, prèvia a la finalització de la intervenció, quan un membre de l'equip tècnic supervisarà les visites que es facen fora del punt de trobada.

L'objectiu d'aquest recurs ha de ser doble: d'una banda, afavorir la relació dels xiquets, xiquetes i adolescents amb els seus progenitors i familiars, i per un altre orientar i donar suport a les famílies perquè puguen comptar amb l'autonomia necessària en l'exercici de les seues funcions sense haver de dependre d'aquest servei.

El nou model també permet a les famílies que el sol·liciten, prèvia valoració dels serveis socials municipals, ser derivades als punts de trobada, sense necessitat que existisca una resolució judicial que ho recomane, impedint que les situacions d'enfrontament es cronifiquen i acaben judicialitzant-se.

Arxivat a:

Destacats