Igualtat porta executades 23 infraestructures del Pla Convivint després de la posada en marxa de tres centres en 2021

Oltra destaca que aquestes noves instal·lacions suposen "un pas més" en l'ampliació i millora de les infraestructures sociosanitàries existents

Guardar

Puig i Oltra presenten el Pla 'Convivint'
Puig i Oltra presenten el Pla 'Convivint'

La Conselleria d'Igualtat ha posat en marxa tres residències i centres de dia en 2021 amb el que ja hi ha 23 infraestructures executades o en execució des que es va presentar el programa del Pla Convivint el mes d'abril passat.

Així, figura en una resposta al diputat Jesús Salmerón, del Grup No Adscrits, de la consellera Mónica Oltra recollida per Europa Press. Aquests tres nous centres que han entrat en funcionament són la residència per a persones majors El Pinós amb un finançament màxim anual d'1,8 milions a través del contracte programa en funció de les places que la mancomunitat pose en disposició de la Generalitat.

Per part seua, la residència per a persones majors de Vinaròs i centre de Dia de 2,4 milions gestionat per la Direcció General d'Organització del sistema i el CEEM d'Alcoi, gestionat per l'IVASS, té un cost anual d'1,2 milions.

Sobre aquest tema, Oltra destaca que aquestes noves instal·lacions suposen "un pas més" en l'ampliació i millora de les infraestructures sociosanitàries existents que aquesta conselleria està realitzant en el marc del Pla Convivint.

Així, entre 2021 i 2025 es procedirà a la reforma o posada en marxa de 247 instal·lacions sociosanitàries, la qual cosa permetrà la creació de 6.600 noves places en residències o centres de dia per als col·lectius més vulnerables com les persones majors, amb diversitat funcional i usuaris de prestacions relacionats amb salut mental.

D'aquesta manera, ressalta que tots els departaments sociosanitaris disposaran d'almenys un recurs de cada tipologia i que hi haja un recurs públic a menys de 20 minuts si és diürn i de 30 minuts si és residencial "garantint l'equitat en l'accés a les persones que viuen en els diferents llocs del territori".

Arxivat a:

Destacats