Ibáñez: "Puig és el culpable de la falta de finançament i de permetre que Sánchez menyspree a la Comunitat"

Segons afirma el portaveu popular, el finançament no està inclosa en el Pla Normatiu 2022 del Govern

Guardar

El portaveu d'Hisenda i Pressupostos del Grup Popular en Les Corts, Rubén Ibáñez
El portaveu d'Hisenda i Pressupostos del Grup Popular en Les Corts, Rubén Ibáñez

El portaveu d'Economia del Grup Popular en Les Corts, Rubén Ibáñez, ha afirmat hui que el President de la Generalitat, Ximo Puig, "és el culpable de la falta de finançament i de permetre que Sánchez menystinga a la Comunitat".

Ibáñez s'ha pronunciat així després de conéixer-se que la reforma del sistema de finançament no forma part del Pla Normatiu 2022, en el qual els diferents Ministeris que componen el Govern inclouen les iniciatives legislatives que preveuen tirar avant enguany. "El retard del nou model de finançament constata l'engany de Puig i de Sánchez a la Comunitat Valenciana", ha manifestat.

"És evident que el Govern de Sánchez dona llargues i no té cap intenció de prendre decisions. Són moltes les promeses incomplides amb el nou sistema i queda clar que la presentació de l'esquelet, el mes de desembre passat, no va ser més que una maniobra de distracció", ha afirmat Ibáñez.

El portaveu d'Economia del GPP ha afirmat que si el finançament "no està aprovada enguany, el conseller d'Hisenda, Vicent Soler, ha d'agafar les maletes i anar-se'n per la seua incapacitat per a negociar i aconseguir resultats". El diputat ha recordat que Soler va deixar el seu escó en les Corts el setembre de 2019 "perquè segons ell mateix va dir anava a dedicar tot el seu temps a barallar pel finançament, i és innegable que no l'ha aconseguit".

Ibáñez ha criticat, així mateix, que el Govern valencià "continue incloent any rere any en els Pressupostos de la Generalitat partides fictícies que saben que no arribaran, una qüestió que també li ha recriminat el Síndic de Greuges i que només serveix per a generar expectatives que es converteixen en frustració i a disparar el deute".

Destacats