Ibáñez: "L'infern fiscal de Puig només ha generat més pobresa i destrucció del teixit empresarial"

Guardar

El portaveu d'Economia i Hisenda del PP, Rubén Ibáñez
El portaveu d'Economia i Hisenda del PP, Rubén Ibáñez

El portaveu d'Economia i Hisenda del GPP, Rubén Ibáñez, ha exigit a Puig que "deixe d'incendiar la Comunitat Valenciana amb impostos perquè el seu infern fiscal només ha portat més pobresa i la destrucció de teixit industrial".

Ibáñez ha assenyalat que "en aquest moment de crisi el que es necessita per a reactivar l'economia són imposats més baixos i no la pujada que està anunciant el govern de Sánchez. Puig no pot seguir mantenint el nivell impositiu que en aquest moment té la Comunitat Valenciana sent l'autonomia amb una major taxa d'impostos".

"Les empreses ho estan passant mal i necessiten suport i ajuda de l'administració pública i no ser castigats amb més imposats. La Comunitat Valenciana, en tots els impostos, està entre els que més alts de tota Espanya", ha assegurat.

Així, el diputat popular ha asseverat que "bastant està suportant la gent ja amb l'augment del preu de la llum, dels carburants, dels subministraments, de les matèries primeres a nivell empresarial com perquè damunt se'ls impose un context fiscal a l'alça, tal com ja ha anunciat el Govern de Sánchez".

Rubén Ibáñez ha lamentat que "el socialisme ha fracassat en el seu intent de recaptar més diners a colp d'impostos, en lloc de reduir el pes del sector públic i el greix de la mateixa administració. Puig ha de fer esforços reduint la seua pròpia administració i no continuar castigant els valencians amb impostos més alts".

A més, ha assenyalat que "la centralització d'impostos que els experts han presentat en el Ministeri d'Hisenda per a harmonitzar-los en tota Espanya va en contra de la filosofia de les comunitats autònomes. Mai una política fiscal ha sigut tan centralista i tan poc autonomista com la que en aquest moment està realitzant Sánchez amb el permís de Puig".

Finalment, Rubén Ibáñez ha denunciat el nou retard en el canvi del model de finançament i ha assegurat que "per a Sánchez totes les excuses per a no escometre aquest reforma són vàlides i per a Puig també perquè es conforma i no diu res".

 

Destacats