Ibáñez: "El pressupost de la Generalitat de 2022 és el major compendio de ximoanuncis, ximotims i ximotroles"

Denúncia que en sis anys de Botànic hi ha hagut 2.627 milions d'euros de retallades socials

Guardar

El portaveu d'Economia del Grup Popular en Les Corts, Rubén Ibáñez
El portaveu d'Economia del Grup Popular en Les Corts, Rubén Ibáñez

El portaveu d'Economia del Grup Popular en Les Corts, Rubén Ibáñez, ha afirmat hui que el pressupost de la Generalitat de 2022 "és el major compendi dels ximoanuncis, ximotims i ximotroles".

Ibáñez s'ha manifestat així en la defensa de l'esmena a la totalitat que el GPP ha presentat als PGV22. "S'ha aconseguit la major irrellevància del text, hem arribat a l'extrem que el conseller d'Hisenda ja no pinta res i que en els comptes és igual el com i el quan", ha assenyalat.

"El que els era igual era el com, quan, quin i quant, perquè tot és mentida. Aquest projecte té més de supòsit que de pressupost. És una fartada de despesa sense ingressos que el sustenten, és una borratxera de despesa amb un gran deute com a ressaca. Hi ha 5.000 milions d'euros de pura fantasia pressupostària entre nou finançament, fons covid, desplaçats sanitaris, dependència i fons europeus. Tot això per a salvar la imatge del Consell", ha criticat.

Ibáñez ha assenyalat que l'esquerra "quan munta aquest tipus de festivals el fa en gran, i usa l'eslògan que cal gastar com la mitjana. El problema és que han fet càlculs de despeses, però no d'ingressos i el primer que cal preguntar-se és si es pot fer".

"Tot en aquest pressupost és mentida. La major oposició a aquests comptes no la fan els grups parlamentaris, la fa la realitat. El que passa al carrer, en els comerços, l'atur, les llistes d'espera sanitària, les cues de la fam, la precarietat, la pujada de la llum i carburants, els desnonaments. Aquesta és la realitat de la Comunitat Valenciana i ací no caben fantasies", ha explicat.

El portaveu d'Economia del GPP ha insistit que el pressupost "és irrellevant i s'ha encebat a incomplir allò que deien abans. És una barata on canvien drets per fantasia i creativitat comptable". Sobre aquest tema, Ibáñez ha indicat que en cinc anys de Botànic hi ha hagut 2.627 milions d'euros de retallades socials. "I hi haurà més. En dependència hi ha una retallada del 15%, la Renda Valenciana d'Inclusió té 20 milions d'euros menys i l'escut social és una mentida: la sanitat arriba al percentatge menor de la seua història. En 2020 el pes social era del 86,6%, en 2021 el 84,6% i en 2022 el 82,2%", ha indicat.

"En canvi hi ha alguna cosa que sempre puja: els alts càrrecs i assessors, el sector públic", ha indicat. "I ara què?", ha preguntat al conseller Soler. "Esperarem a les retallades que mai vol explicar en comissió. Aquesta situació és inaguantable. Aquest pressupost és el major exemple d'irresponsabilitat política i el tripartit no pot seguir un segon més", ha conclòs.

Arxivat a:

Destacats