Ibáñez: "El pressupost de 2022 és una bomba de rellotgeria que farà explotar l'economia dels valencians"

Guardar

El portaveu d'Hisenda del Grup Popular en Les Corts, Rubén Ibáñez
El portaveu d'Hisenda del Grup Popular en Les Corts, Rubén Ibáñez

El Portaveu d'Hisenda del GPP, Rubén Ibáñez, ha indicat que "el pressupost de 2022 és una bomba de rellotgeria que farà explotar l'economia dels valencians". El portaveu popular ha indicat en la seua intervenció en la Comissió d'Economia després d'informar el conseller Soler del projecte de pressupostos del seu departament que "l'agenda valenciana és un fracàs estrepitós perquè cada vegada arriba menys diners".

Per a Ibáñez, "aquest Consell va arribar amb el lema de rescatarem persones i han acabat esprement a les persones. Han espremut fins a l'extenuació a la direcció general de pressupostos perquè no eren capaços de traure els comptes. Em fa mal en l'ànima pensar que Soler ha passat de ser el falsificador dels comptes a ser el res d'un pressupost. No ha pintat res en aquest pressupost malgrat ser el màxim responsable dels comptes".

Quant al fons del pressupost, Ibáñez ha citat diversos aspectes "sorprenents" com els premiats en el text. "Han canviat les portes giratòries per la sénia: alts càrrecs, assessors, govern valencià augmenten un 2%; després els directius que van entrar d'amagatons pels fons europeus, fins a tres per cada conselleria, i que cobraran; i finalment, aquell sindicalista de classe que va ser tret per la porta de darrere per vacunació irregular, i que passa a cobrar 80.000 euros com a president del CES. Eixes portes giratòries a manera de sénia que practica el Botànic".

Ibáñez ha assenyalat que "aquest pressupost és una bomba de rellotgeria. Això del pes social és fals perquè hem passat d'un 86,6% de pes social en el pressupost de 2020 al 82,23% en els de 2022, és a dir, a més diners menor pes social". "A més, el finançament és menor, arriba menys diners. L'agenda valenciana és un fracàs estrepitós. Mentre la mitjana d'Espanya veu incrementades els lliuraments a comptes en un 6,3 ací només un 5,6% però la liquidació té una reducció del 63%, 479 milions menys", ha indicat.

Respecte als ingressos ficticis, Rubén Ibáñez ha afirmat que "ens preocupa que diga que hem de gastar com la mitjana. No, un ha de gastar el que pot gastar. En eixe contenidor de màgia que té com a Conselleria, d'on trau diners com a conills de la cistella, podria dir a eixos 7 de cada 10 valencians que no poden pagar la llum ni l'aigua i a eixos 6 de cada 10 que no poden pagar la hipoteca com diu Save the children, com poden gastar més de la mitjana i emportar-se la compra de 20 euros encara que només tinguen 10. Aquest Consell ens està portant a una senda tremenda de dèficit i de deute. Com qui no arriba a final de mes què ha de fer per a gastar com la mitjana dels valencians. Del voler al poder hi ha molta diferència, i la diferència és la mentida en els comptes. S'inventa els comptes. Ningú podria viure amb els comptes que fa Soler. El gran drama serà quan a l'abril-maig Soler haja de tornar a presentar un pla d'ajust. Aquest any més que mai necessitarà el FLA. Les tensions de tresoreria que es disparen d'aquest pressupost són tremendes. Haurà de fer màgia comptable".

El portaveu popular ha concretat que "aquest pressupost incompleix Alçem-nos i el pacte de reconstrucció que va acordar aquestes Corts. No diga més això de lluitar contra el frau fiscal perquè en aquest pressupost baixa el personal de l'Agència Tributària en set persones. Totes les taxes pugen i ningú ho explica. No sabem Puig a qui pensa multar perquè les multes i sancions s'incrementen un 88%". Finalment, ha indicat que "el govern valencià ha posat en marxa el rellotge per a fer explotar l'economia pressupostària dels valencians i això és un gravíssim risc per a tots nosaltres".

Destacats