L'Hospital Militar de Mislata tindrà un Hospital de Dia de Salut Mental

La Conselleria de Sanitat ha augmentat el pressupost per a l'ampliació de l'Hospital Militar de Mislata

Guardar

Visita a l'hospital militar de Mislata
Visita a l'hospital militar de Mislata

Continuen les obres de reforma i ampliació de l'Hospital Militar- Manuela Solís Clarás de Mislata. Una actuació a la qual, des de la Conselleria de Sanitat, se li ha incrementat el pressupost fins als 37 milions d'euros. Està previst que la primera fase de les obres finalitze el juny de 2024. A continuació, s'escometrà la segona fase del projecte d'ampliació i millora del nou hospital, que tindrà una superfície de 28.000 metres quadrats.

El conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, ha visitat les obres i ha assenyalat que dins de les instal·lacions sanitàries es crearà un Hospital de Dia de Salut Mental per a persones adultes "amb patologia psiquiàtrica greu i complexa, que podrà acollir a un mínim de 20 pacients". Aquest nou Hospital de Dia se situarà en una ala de la planta baixa de l'edifici actual del Centre d'Especialitats.

Així, el conseller ha afegit que "aquest nou espai, juntament amb els 40 llits d'hospitalització per a salut mental que ja contempla l'Hospital Militar suposarà un avanç molt important en l'esforç que s'està duent a terme des de la Generalitat Valenciana per a reforçar i ampliar els recursos destinats a l'atenció de patologies relacionades amb la salut mental".

En aquesta primera fase de les obres, s'està duent a terme la construcció de dos nous edificis, així com la readaptació i modificació dels actuals per a adaptar-los al seu nou ús, atenció de pacients crònics i de salut mental. Un d'ells albergarà les àrees de diagnòstic per imatge, magatzems i vestuaris; i l'altre edifici, està destinat a les àrees d'admissió i administració.

D'altra banda, en els edificis existents es realitzarà obres en les cobertes i façanes per a la impermeabilització i aïllament. Es tracta de cinc edificis que acolliran: un d'ells se situarà la sala d'actes, cafeteria i les aules de formació; un altre edifici comptarà amb una Sala Polivalent, en un altre edifici s'habilitarà l'àrea de Salut Mental. A més, es reformarà un altre edifici per a l'àrea de Rehabilitació i, finalment, un edifici per a les àrees de Convalescència i de Llarga Estada.

Així mateix, les obres contemplen la substitució dels ascensors, la urbanització dels accessos i entorns dels edificis, així com la reforma dels jardins interiors i una millora de l'eficiència energètica i ambiental.

Una vegada concloses les obres, el nou hospital de Mislata donarà cobertura a la creixent població de l'àrea metropolitana de València.

Destacats