Héctor Illueca es presenta a les primàries per a encapçalar la candidatura autonòmica de Podem

Afirma que té “els mateixos ideals i esperances i la mateixa indignació enfront de la injustícia” però “més experiència”

Guardar

Héctor Illueca, vicepresident segon de la Generalitat
Héctor Illueca, vicepresident segon de la Generalitat

Héctor Illueca ha anunciat la seua intenció de presentar-se a les primàries de Podem per a encapçalar el partit en les eleccions autonòmiques de 2023. L'actual vicepresident segon del Consell i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha destacat, a través de les xarxes socials, que “conserve les mateixes esperances i els mateixos ideals que tenia quan em vaig incorporar a la política activa, fa ara tres anys. Hem avançat, però queda molt camí per recórrer”.

Illueca ha ressaltat, en una entrevista realitzada en À Punt, que té "els mateixos ideals i esperances i la mateixa indignació enfront de la injustícia" que tenia quan es va incorporar a la política activa al setembre de 2021 per a substituir a Rubén Martínez Dalmau. La diferència, ha subratllat, és que "ara tinc una experiència que vull posar al servei del poble valencians".

En aquest sentit, Illueca es marca com a objectiu que “les dretes unificades no puguen revertir els drets socials aconseguits i per un nou govern de progrés però amb una correlació de forces favorable al bloc alternatiu al partit socialista”.

D'altra banda, el vicepresident ha incidit en què “ara més que mai el que toca és governar, desplegar les polítiques públiques i generar la complicitat activa dels sectors populars perquè quan vinga l'hora de votar troben raons per a mobilitzar-se”.

Respecte a la situació actual, Illueca considera que s'està vivint “un moment difícil” i “ara més que mai hem de construir un Consell que estiga a l'altura del moment històric”.

Pilar Lima, coordinadora autonòmica de Podem i síndica d'Unides Podem a Les Corts, ha felicitat a Héctor Illueca per aquesta decisió mitjançant una publicació en Twitter en la qual ha afirmat que “m'emociona el pas que has donat, valent i meditat, gràcies per afrontar el repte. Una abraçada gran volgut *vicepresident”.

Arxivat a:

Destacats