Grezzi rebutja "intromissions" al compte de l'EMT durant l'estafa milionària

Guardar

flota emt ep
flota emt ep

El president de l'Empresa Municipal de Transports de València (EMT), Giuseppe Grezzi, ha assegurat aquest dimecres que no va haver-hi "cap intromissió" del gerent i la cap de gestió al compte de l'empresa pública ni durant l'estafa de quatre milions al setembre de l'any passat. "No li done més importància", ha resolt.

Així ha valorat, a preguntes dels periodistes després de presentar uns aparcabicis, el nou document de CaixaBank remés al jutjat que confirma que el gerent de l'EMT, Josep Enric García Alemany, i la responsable de Gestió, María Rayón, van accedir al compte amb els seus noms durant el frau milionari del 3 al 23 de setembre de 2019.

"Això d'on ix? No tinc constància", ha afirmat el també regidor de Mobilitat, per a sostenir que és "un informe vell, de fa molts mesos" i al qual ja va contestar.

En tot cas, ha posat l'accent que "és important dir bé les coses perquè CaixaBank està imputada en la causa i és un informe de part de la seua defensa". "Igual no és tan pròxim a la realitat del que hi ha, i es podrà veure en seu judicial com hem fet sempre", ha recalcat.

Preguntat pels accessos de matinada al compte que recull l'escrit, Grezzi ha apuntat que hi ha un altre informe en el jutjat que "diu que hi ha entrades que no són de València, fins i tot d'altres continents", alguna cosa que "també es demostrarà". I ha garantit: "Segons les dades que tenim i les explicacions de la cap financera, no hi ha cap incongruència; més aviat unes entrades que no tenen res a veure amb el que feia" aquesta cap.

"NO HI HA HAGUT BRETXA DE SEGURETAT"

Sobre si podria tractar-se d'un atac informàtic, ha aventurat que és possible encara que ha puntualitzat que això no va poder provocar l'estafa milionària perquè "no va haver-hi cap intromissió i, de fet, hi ha un informe dels forenses que el demostra". "No hi ha hagut bretxa de seguretat, han intentat entrar", ha subratllat com va constatar l'Agència Espanyola de Protecció de Dades.

Grezzi (Compromís) ha insistit que el banc és una de les dues figures imputades en el Jutjat d'Instrucció número 18 de València per l'estafa, "com a culpable subsidiari" al costat de la cap d'Administració de l'EMT que va ser acomiadada. CaixaBank, ha recordat, "es volia personar i el jutge li va dir: 'tu et persones, però com imputat". Per tant, no té "més consideracions de la línia de defensa" de l'entitat.

Però ha remarcat que "les coses s'han de contar bé" perquè, segons ell, en EMT València "hi ha una sèrie d'operatives que es fan amb una cadència temporal fixa" com els pagaments a proveïdors. Aquests processos, ha garantit, no es realitzen entrant en el compte, sinó signant els pagaments: "La cap financera i el gerent posen la signatura, i això es fa a meitat i a final de mes, ja està".

En aquesta línia, Grezzi ha denunciat que es vulga "donar la volta a aquesta interpretació perquè pot semblar que s'ha entrat al compte" durant el frau. "No --ha emfatitzat--, el gerent no entra en el compte, entra en la plataforma virtual de pagament mancomunat que teníem".

També ha sostingut que el banc, per part seua, "no ha complit el contracte" amb l'EMT com "tampoc la cap d'administració perquè va ordenar pagaments amb un PDF falsificat quan no tenia competència per a fer-ho".

Es tracta d'un servei de la companyia que li dona "confiança" i que es va implantar en 2016, ja com a president, una plataforma que "determina que si no es compleixen els processos i contractes signats poden passar aquestes coses, eixe frau".

Destacats