El GPP sol·licita al Consell que informe sobre el nombre d'inspeccions realitzades en residències de majors

Guardar

La portaveu adjunta del GPP en les Corts i responsable de Política Social, Elena Bastidas
La portaveu adjunta del GPP en les Corts i responsable de Política Social, Elena Bastidas

La portaveu adjunta del GPP, Elena Bastidas, ha presentat una sol·licitud de documentació en la qual sol·licita al Consell el nombre d'inspeccions realitzades en les residències de persones majors des de l'any 2012 i fins a l'actualitat.

Bastidas ha afirmat que "també hem sol·licitat la compareixença de la consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives en la Comissió de Política Social i Ocupació perquè informe sobre les deficiències en les residències de la Comunitat Valenciana".

En aquest sentit, la portaveu adjunta del GPP ha explicat que "el meu grup ja va presentar al gener d'enguany una sol·licitud per a la creació d'una comissió d'estudi per a analitzar el funcionament i gestió actual de les residències de majors amb la finalitat de consensuar mesures per a millorar el seu funcionament i gestió, tant des del punt de vista administratiu, social i sanitari".

Bastidas ha recordat que "cal treballar en la millora de les residències de majors i per a això s'ha de comptar amb tot el sector i amb els professionals que cada dia atenen els nostres majors". "Aquest Consell es nega avançar per a millorar la gestió de les residències. Menystenen la creació d'aquesta comissió. Mai veuen el moment per a la seua posada en marxa. Hi ha falta d'iniciativa en la gestió".

Així, Bastidas ha assegurat que "existeix un dèficit estructural de 23.000 places residencials i en aquests anys no s'ha posat en marxa cap residència ni centre de dia".

Pagament immediat

D'altra banda, la portaveu adjunta del GPP ha instat el Consell que de manera immediata pague els 56 milions d'euros que deu a les residències de majors i als centres de menors. "No pot ser que el Consell de Puig porte arrossegant durant anys aquest problema. Ha d'adoptar de manera immediata un mecanisme pressupostari per a cobrir totes les subvencions adscrites a aquests centres".

Bastidas ha afirmat que "aquests impagaments estan generant molts problemes en l'atenció als més vulnerables. En molts casos no es pot fer front al pagament de les nòmines dels empleats d'aquests centres" i s'ha preguntat si als consellers, alts càrrecs i assessors els agradaria no cobrar la seua nòmina mensual".

Arxivat a:

Destacats