El GPP presenta esmena a la totalitat als pressupostos perquè "afebleix a la societat valenciana i estan fora de la realitat"

La portaveu popular, M. José Catalá, afirma que "atur, pobresa, desigualtats, falta de competitivitat empresarial, augment de preu, cost de la vida són aspectes que són abandonats per aquest projecte de pressupostos"

Guardar

La portaveu del GPP, M. José Catalá en Les Corts
La portaveu del GPP, M. José Catalá en Les Corts

El GPP ha presentat hui l'Esmena a la Totalitat als Pressupostos de la Generalitat Valenciana per a l'any 2022 perquè "es tracta d'un projecte que afebleix a la societat valenciana i estan fora de la realitat".

La portaveu del GPP, M. José Catalá ha assegurat que "les projeccions macroeconòmiques i el capítol d'ingressos no s'ajusten a criteris sòlids, avaluables, contravenint les recomanacions que any a any realitza la Sindicatura de Comptes sobre els comptes de la Generalitat Valenciana".

A aquesta situació cal afegir l'augment dels sous i salaris dels membres del Consell, alts càrrecs i assessors en un 2%, la qual cosa "suposa una insolidaritat amb la situació real que viuen els valencians, especialment amb les xifres rècord de pobresa que pateix la nostra Comunitat".

Catalá ha assegurat que "el Pressupost naix precipitat, amb una alta dosi de fantasia pressupostària, sense el menor diàleg previ amb totes les forces polítiques que conformen el parlament valencià. Els termes consens i diàleg han sigut esborrats d'una plomada del projecte de pressupostos, per a ser substituïts per la imposició i el sectarisme".

"El Projecte de pressupostos, enforteix al Consell, però afebleix a la societat valenciana en drets, capacitat econòmica i desenvolupament personal. No té en compte la realitat, el dia a dia, i les dificultats que passen i viuen els valencians, accentuant els esforços pressupostaris a propagar una idíl·lica societat valenciana que dista moltíssim de la qual realment es viu en la Comunitat", ha assegurat la portaveu.

M. José Catalá ha denunciat que "l'atur, la pobresa, les desigualtats, falta de competitivitat empresarial, l'augment de preu del cost de la vida són aspectes que són abandonats en aquest projecte de pressupostos per a plantejar únicament el lluïment individual de cada conseller".

L'esmena a la totalitat argumenta que el projecte de pressupostos, recull un increment mitjà del pressupost superior al 9%, no obstant això, no té en compte que el cost de la vida en la Comunitat que ha augmentat un 5,5%. Enfront de l'alegria en el creixement del pressupost, s'imposa la realitat de major cost en el dia a dia dels valencians.

Enfront de l'augment mitjà del 9% del projecte de pressupostos, sorprén que l'increment siga major, 15%, dins del sector públic que està absolutament descontrolat.

D'altra banda, la portaveu del GPP ha afirmat que "hi ha una notòria baixada del pes de les polítiques socials en el projecte de pressupost, més de 4 punts percentuals en els dos últims anys, que unit al fet que se sustenten amb partides més que dubtoses en el capítol d'ingressos, fins a 2.336 milions, poden portar no sols a un incompliment o inexecució d'aquestes, com en anys anteriors, sinó que poden provocar clars perjudicis els drets dels valencians en ser retallats".

"Els ingressos recollits en aquests pressupostos no són reals. La complicitat del president de la Generalitat i el president del Govern provoca que es continue menystenint a la Comunitat en matèria de finançament, on es rebran prop de 500 milions menys que l'any anterior, alguna cosa que no es correspon amb els anuncis del president que anem avançant en matèria de finançament. La reculada és notòria i sonora", ha matisat.

Finalment, Catalá ha afirmat que "la falta d'acció de Consell, i el nul suport del Govern d'Espanya provoca un augment incessant del deute públic que suporten els valencians. La gestió del Consell s'està basant a assumir despesa corrent amb deute, alguna cosa que provoca un col·lapse financer dels comptes públics. El deute de la Comunitat superarà àmpliament els 52.000 milions d'euros, dins d'aquest any 2021, per la qual cosa es veurà ampliada amb el projecte de pressupostos que es proposa".

Destacats