El GPP demana triplicar les ajudes de la Generalitat al lloguer d'habitatge per a arribar a major nombre de joves i famílies

El portaveu d'habitatge del Grup Popular Alfredo Castelló ha mantingut reunions amb el sector per a recollir propostes en el debat de política general

Guardar

El portaveu d'habitatge del Grup Popular, Alfredo Castelló
El portaveu d'habitatge del Grup Popular, Alfredo Castelló

El PP demanarà en el Debat de política general triplicar les ajudes de la Generalitat al lloguer d'habitatge per a arribar al major nombre de joves i de famílies.

A més de mesures de tipus social, com les ajudes al lloguer o les noves ajudes de pobresa energètica, també es proposaran mesures de reactivació del sector de l'habitatge. Alfredo Castelló s'ha reunit aquesta setmana amb la Federació de Promotors (Feprova) i amb l'associació d'immobiliàries (Asicval) per a mantenir un diàleg constant i recollir les seues reivindicacions més importants i traslladar-les a les propostes del debat de política general que comença demà.

En aquest sentit, el PP també demanarà traure a concurs totes les parcel·les públiques residencials de la Generalitat "per a construir habitatges de lloguer i abaratir els preus del mercat, això sí, obligatòriament s'haurà de fer de forma consensuada amb el sector perquè no tornen a quedar deserts els concursos, que es fan de manera precipitada i sense peus, ni cap", ha afegit.

Així mateix, se sol·licitarà, com ja es va fer en el Pla de Reconstrucció, encara que va caure en sac trencat, restablir les ajudes a la promoció d'habitatge protegit i habitatge de lloguer "perquè no pot ser que s'hagen paralitzat i el Consell de Puig no faça absolutament res. Cal començar per a modificar no sols els mòduls actuals d'habitatge protegit, sinó també les àrees geogràfiques, per a facilitar la construcció de 5.000 nous habitatges en tres anys", segons ha parlat amb el sector.

Castelló ha denunciat que Podem està esbalaït en la Conselleria d'Habitatge, sense saber què fer, recollint un fracàs èpic. "Hi havia un problema, però aqueix problema s'engeganteix de manera exponencial. En només dos anys han augmentat els demandants d'habitatge en 20.000 persones". Adverteix que aquesta situació s'agreuja més amb els joves, "per això portem una proposta que la Generalitat avale el 20% dels seus préstecs hipotecaris per a compra d'un habitatge, facilitant el fet que puguen adquirir un habitatge encara que no tinguen estalvis per a fer front al desemborsament inicial". Ha indicat.

Alfredo Castelló també ha anunciat que "el PP proposarà en el debat "establir un nou règim i sistema d'ajudes de pobresa energètica específiques, que estiguen desvinculades de la renda valenciana d'inclusió, que no estiguen limitades a un percentatge de la renda i el càlcul de la qual siga independent d'aquesta. Amb Puig i Oltra en el govern, no sols sembla que no hi haja pobresa energètica, és que les ajudes que hi havia en la conselleria d'habitatge es van eliminar en 2017 i des de llavors seguim amb un succedani. És una vergonya".

Finalment, ha manifestat que "s'han oblidat molt prompte de rescatar persones i que realment existeix una pobresa energètica. La nostra proposta tindrà en consideració el preu de l'electricitat, el cost real dels subministraments i l'esforç econòmic de les famílies per a fer-li front. No podem quedar-nos de braços plegats, com fa el Consell, mentre milers de valencians ho estan passant molt malament".

Arxivat a:

Destacats