El GPP exigeix al Govern de Sánchez que impulse una Llei Integral contra el tràfic d'éssers humans

Guardar

La portaveu de Violència de Gènere del GPP, Verónica Marcos
La portaveu de Violència de Gènere del GPP, Verónica Marcos

El Grup Parlamentari Popular, a través d'una iniciativa parlamentària, ha exigit al Govern de Sánchez que "impulse de manera immediata la Llei Integral contra el tràfic d'éssers humans".

La portaveu de Violència de Gènere del GPP, Verónica Marcos, ha recordat que "es tracta d'un compromís recollit en el Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere aprovat en 2017 i que després de sis anys encara no s'ha posat en marxa".

El GPP ha presentat una Proposició NO de Llei en Les Corts en la qual insta el Consell perquè exigisca al Govern de Sánchez "treballar en col·laboració amb totes les comunitats autònomes a posar en marxa mesures de prevenció, protecció, atenció integral i recuperació de les víctimes".

"És una obligació de la societat, no donar l'esquena i posar aquest debat damunt de la taula per a poder desenvolupar plans i totes aquelles lleis que siguen necessàries per a poder acabar amb l'explotació sexual", ha manifestat.

En aquest sentit, la diputada popular ha explicat que "el 91% de les víctimes de tràfic són dones i xiquetes, per la qual cosa l'explotació sexual s'està convertint en una clara violència cap a les dones. Per tant, les víctimes han de ser l'element vertebrador de qualsevol política o acció eficaç de lluita contra el tràfic".

Verónica Marcos ha afirmat que "és fonamental que es treballe de manera coordinada tant el Govern com les diferents comunitats autònomes per a l'elaboració de plans integrals de lluita contra el tràfic de dones i xiquetes amb finalitats d'explotació sexual".

Arxivat a:

Destacats