El govern de Compromís a Meliana deixa diversos projectes en marxa

Guardar

Josep Riera, exalcalde de Meliana
Josep Riera, exalcalde de Meliana

El govern eixint de Meliana, encapçalat per Compromís, deixa diverses inversions i projectes importants en marxa per un valor superior al sis milions d’euros. Són projectes i actuacions que es troben en diferents moments d’execució: alguns a punt de finalitzar, altres en execució i altres en diferents moments de tramitació administrativa.

Com destaca l’exalcalde, Josep Riera: “Entre els projectes que estan pràcticament finalitzats hi ha el nou edifici per a Serveis Socials i les accions de millora al nucli de Nolla i al palauet de Nolla”. En el primer cas, la fase d’obra ja està finalitzada i estava prevista la dotació de l’equipament i del mobiliari per a posar l’edifici en funcionament, que s’ha de licitar. Mentre que, en el segon cas, s’està executant l’enderrocament part de les naus de Schneider Electric per a guanyar espai a l’entorn del palauet de Nolla i poder fer-hi un accés nou des de la via ciclista habilitada en les actuacions ja realitzades. 

D’altra banda, el fins ara màxim responsable municipal parla de les obres que estan en execució: “Vam deixar programades diverses actuacions que estan ja en marxa, com ara la rehabilitació de la façana de l’Institut Municipal de Cultura, la millora dels parcs del nord o la remodelació del passeig Joanot Martorell”. En total, s’està invertint en els tres projectes més de 320.000 €. Una altra obra que ja està adjudicada és l’asfaltatge del camí de la Garrigosa, del pàrquing interior del poliesportiu i actuacions menors al camí del Barranquet per uns 80.000 € més.

Un apartat important són les inversions en col·laboració amb altres administracions. Ací l’ex primer edil fa referència a diversos projectes: “Ara mateix, ja està en fase d’adjudicació l’obra del col·lector central i del sanejament dels nuclis de Roca i Cuiper i s’ha adjudicat la redacció del projecte de rehabilitació del CEIP Mediterrani dins del pla Edificant”. En el primer cas, la inversió estarà al voltant d’1,5 milions d’euros, mentre que la inversió de l’Edificant serà de 2,8 milions d’euros. Respecte de les inversions de la Generalitat, han finalitzat les obres del pas inferior en la línia 3 del metro i està molt avançada la construcció del nou edifici per a Labora i el SEPE. I en els pressupostos de la Generalitat per a enguany figura la redacció del projecte per al nou centre de salut que s’ubicarà a la plaça de la Llibertat.

Pel que fa a altres projectes, estan redactats tant el de la reurbanització dels carrers Aragó, Providència, Cervantes i Calvari, per al qual ja hi ha finançament per a una primera fase que s’ha de licitar, com el de la prolongació de l’avinguda Corts Valencianes. També s’ha redactat el projecte de millora per a l’evacuació d’aigües al camí del Barranquet pel tema de les pluges torrencials.

Amb tot, Riera conclou: “Quan vam arribar al govern en el 2015, després de huit anys de govern del Partit Popular, a l’Ajuntament no hi havia cap projecte aprofitable. No hi havia res programat, cap projecte redactat ni cap pla d’actuació. Ni tan sols pel que fa al pavelló cobert multiusos que sí que tenia finançament des del 2009”. En el cas del pavelló, s’havia fet una licitació que va resultar fallida i es va haver de redactar un projecte totalment nou. Ara -afig el regidor valencianista- “Nosaltres sí que deixem una programació real en marxa que respon a un projecte de poble planificat i que, ara des de l’oposició, tractarem de continuar impulsant”. Actuacions definides, entre altres, en el Pla urbà d’actuació municipal (PUAM) aprovat per l’Ajuntament de Meliana.

Destacats