González de Zárate: "Els pressupostos de Sánchez han d'incloure 130 milions per a soterrar les vies a Alfafar"

El PPCV denuncia que "el Govern d'Espanya ha incomplit reiteradament els seus compromisos i promeses pel que fa al soterrament de les vies"

Guardar

Joserra González de Zárate, portaveu d'Obres Públiques i Transports del PP en les Corts
Joserra González de Zárate, portaveu d'Obres Públiques i Transports del PP en les Corts

El portaveu d'Obres Públiques i Transports del GPP, Joserra González de Zárate, ha exigit hui que "els pròxims pressupostos de Sánchez deuen incloure una partida de 130 milions d'euros per a dur a terme les obres de soterrament de les vies al seu pas per Alfafar, Benetússer i Sedaví".

El GPP ha presentat una Proposició No de Llei en les Corts en la qual s'insta al Govern de Sánchez al fet que "de manera urgent es procedisca a l'execució de les obres corresponents per a l'eliminació del pas a nivell d'Alfafar i la seua substitució pel soterrament de la línia ferroviària València-l'Alzina en els termes municipals anteriorment esmentats".

González de Zárate ha recordat que "el Consell de Carlos Mazón ja ha dut a terme l'Estudi de solucions al soterrament de la línia ferroviària València-l'Alzina en els termes municipals d'Alfafar, Benetússer i Sedaví i, per tant, no hi ha cap excusa per a no posar-se a treballar ja de manera immediata".

El diputat popular ha assegurat que "el pas a nivell d'Alfafar constitueix un punt negre de la xarxa ferroviària pel qual cada dia circulen més de 200 trens i creuen 1.400 vehicles. Sumant a més milers de vianants, xiquets inclosos. El passat any 2023 van morir quatre persones atropellades pel tren. En total, les defuncions derivades de la falta de seguretat en aquest pas a nivell han sigut 77 en quatre dècades".

En aquest sentit, ha manifestat que "aquestes dades converteixen aquest punt negre en un dels més perillosos d'Espanya i provoca nombrosos problemes de mobilitat, seguretat i contaminació acústica per als veïns de la zona, que veuen interromput el trànsit rodat i per als vianants pel freqüent pas dels trens".

González de Zárate ha reivindicat que "la solució al problema passa pel soterrament de les vies que no solament acabaria amb els nombrosos accidents i defuncions que es produeixen, sinó que milloraria la qualitat de vida dels habitants de la comarca i suposaria un impuls econòmic, social i mediambiental per al territori, en afavorir la integració urbana, la cohesió social, la mobilitat sostenible i la seguretat viària".

Així, ha denunciat que "des del Govern d'Espanya s'ha incomplit reiteradament els seus compromisos i promeses pel que fa al soterrament de les vies, retardant i retallant les inversions previstes, i deixant en l'oblit als ciutadans afectats dels municipis d'Alfafar, Benetússer i Sedaví".

"Mentre el Govern continua abordant els passos subterranis necessaris en altres parts d'Espanya, en aquest cas, seguim sense que es done una solució definitiva a aquest greu problema", ha ultimat.

Destacats