Gómez veu "esgotat" el cicle polític del Rialto i Ribó afirma que la seua prioritat és "que hi haja un govern de progrés"

Guardar

Acord Govern del Rialto
Acord Govern del Rialto

La vicealcaldessa, regidora de Desenvolupament Urbà i acabada de reelegir secretària general del PSPV-PSOE de la ciutat, Sandra Gómez, ha afirmat aquest dilluns que creu que el cicle polític del Rialto, el govern de coalició amb Compromís a l'Ajuntament de València que està al capdavant del consistori des de 2015, està "esgotat" i ha advocat per un "canvi de cicle polític dins de l'espai progressista".

"Necessitem lideratges forts que vulguen ser-ho", ha manifestat la vicealcaldessa, i a algú que vulga ser alcaldessa "amb empenyiment i ganes, sense espai per als dubtes". "Som l'espai polític que representa l'empenyiment i ganes de liderar València", ha proclamat.

Sandra Gómez, en una entrevista a À Punt recollida per Europa Press, ha fet una valoració "molt positiva" d'aquesta etapa, en la qual Joan Ribó ha dirigit la ciutat com a alcalde, però ha considerat que "és veritat" que "aquest cicle polític està esgotat". "La València de 2023 és molt diferent de la de 2015, tenim nous reptes, noves oportunitats i pensem és hora d'obrir un nou cicle polític a la ciutat de València", ha apuntat.

La coalició de Compromís i PSPV en el consistori va sorgir arran de les eleccions municipals de 2015, amb el govern conegut com La Nau al qual va seguir en els següents comicis el del Rialto, amb Joan Ribó com primer edil i Sandra Gómez de vicealcaldessa i el repartiment de competències entre totes dues formacions.

Preguntada per si considera que ha acabat l'etapa de Joan Ribó, ha reiterat la seua valoració positiva d'aquests anys de govern conjunt, en el qual ha defensat que s'ha equilibrat el deute de la ciutat, que ara lidera les xifres de creació d'ocupació, ha executat inversions pendents de desenvolupament, s'ha transformat València amb nous serveis públics i s'ha alçat la hipoteca reputacional que va deixar el PP.

En aquesta línia, Gómez ha defensat que PSPV i Compromís han sigut "aliats cohesionats i units" entorn d'un projecte, amb discrepàncies en alguns temes concrets, però ha afegit, a més, que hui dia el PSPV està "cohesionat" i "preparat per a liderar la ciutat de València". Així, ha manifestat que totes dues formacions són companyes i que entén la política com una "competició sana" però creu que actualment "el PSPV és l'únic que es presenta a les eleccions amb força i ganes i amb coses molt clares".

Al seu judici, "hui no hi ha espai per als dubtes; tenim un cicle electoral en el qual pot vindre un partit conservador, que ha obert la porta de les institucions a la ultradreta", com en el cas de Castella i Lleó", i que ha posat sobre la taula qüestiones com "esborrar la violència masclista" de les lleis que protegeixen les dones.

Ribó: "Continuem tenint al PSOE com un company de govern amb el qual volem tindre la millor relació"

Per part seua, l'alcalde de València, Joan Ribó, ha assegurat, en ser preguntat per la seua valoració sobre les declaracions de la vicealcaldesa del consistori, Sandra Gómez, que des de Compromís "continuen tenint al PSOE com un company de govern" amb el qual volen tindre "les millors relacions possibles".

Ribó ha reiterat que "el primer objectiu de Compromís és que hi haja un govern de progrés". "Pensem el mateix que en 2015, el mateix que pensàrem en 2019 i és que el primer objectiu de Compromís és que hi haja un govern de progrés", ha continuat.

Amb aquest objectiu, l'alcalde de l'Ajuntament de València ha explicat que el seu partit tindrà "el màxim de bones relacions amb tots els participants en aquest govern". "És l'element fonamental i el nostre primer objectiu", ha afegit.

"Evidentment, tant Compromís com qualsevol partit vol tindre els millors resultats", ha afirmat, malgrat que ha tornat a repetir que "el primer objectiu és un govern de progrés". "Nosaltres volem treballar en aquesta direcció i, per tant, continuem tenint al PSOE com un company de govern amb el qual volem tindre les millors relacions possibles".

Finalment, preguntat per si ja sap si presentarà la seua candidatura per a la pròxima alcaldia, Ribó ha respost que "fins a estiu" no es podrà conéixer aquesta informació.

Destacats