Gómez subratlla que València frenarà "al fanatisme": "Serem capital de la llibertat"

Guardar

gomez_candidatura
gomez_candidatura

La candidata del PSPV a l'alcaldia de València, Sandra Gómez, ha subratllat aquest diumenge que en les eleccions municipals del pròxim mes de maig la ciutat de València "no solament deixarà fora als corruptes, sinó que frenarà al fanatisme", ha reivindicat per a assenyalar que la ciutat serà "capital de la llibertat" perquè en aquests comicis la ciutat es juga que "la domine l'odi o l'alegria, el masclisme o la igualtat, la intolerància o la llibertat".

Gómez s'ha pronunciat en aquests termes en un acte del PSPV en el barri del Cabanyal a València per a presentar la seua candidatura a l'alcaldia de la ciutat, que ha comptat amb la presència del líder del PSOE, Pedro Sánchez, i del secretari general dels socialistes valencians, Ximo Puig, als qui s'ha dirigit per a dir-los: "Aquesta és la vertadera València, una ciutat que no permetrà que ningú limite el nostre futur, defensarem la llibertat i la igualtat".

En la seua intervenció, ha subratllat que sale a "guanyar" per a aconseguir una ciutat "de llibertats", que siga "de totes i tots" i sumant "majories de govern amb les forces progressistes". "Quan guanyem aquestes eleccions el primer que faré serà convocar una gran taula social, on estiguen totes les veus socials, econòmiques i democràtiques per a pactar les qüestions més importants de la nostra ciutat, per a traure del partidisme el que no pot ser partidista, perquè acordem junts i juntes feia on va aquesta ciutat", ha remarcat.

Ha assenyalat que si en els comicis de 2015 la ciutadania es va mobilitzar "per a expulsar la corrupció", aquest maig "la ciutat no solament deixarà fora a la dreta corrupta", sinó que també "frenarà al fanatisme".

Per a la candidata, aquestes "no són unes eleccions més". "No són unes eleccions entre partits, sinó entre dues formes diferents d'entendre la nostra societat, entre els quals som demòcrates i el fanatisme", ha remarcat per a il·lustrar que els dos models enfrontats són aquells que fan "política per a la gent" i els qui "fan política contra la gent que odien, contra els migrants, contra el col·lectiu LGTBI, contra les dones".

"Com cabran els discursos de l'odi a la València que va acollir l'Aquarius? Com cabrà l'odi a la ciutat que va plorar la pèrdua de Carmen Alborch?", s'ha preguntat per a incidir que "la dreta populista no cap a la ciutat que va fer seues l'últim al·legat de l'exministra perquè el feminisme siga Patrimoni de la Humanitat".

En aquest punt, Gómez ha emfatitzat que quan siga alcaldessa "les polítiques d'igualtat dependran exclusivament d'alcaldia" perquè, segons ha dit, la política que importa és "la que dóna més oportunitats i ens fa més lliures; que parla que els majors no hagen de deixar els seus centres de dia o els seus medicaments per no poder pagar-los; que puja el salari mínim i les pensions; la que contesta als que agiten la por del catalanisme", ha indicat.

Gómez ha recriminat a la candidata del PP a l'alcaldia de València, María José Catalá que en la Convenció Nacional dels 'populars' es dirigira a Pablo Casado per a prometre-li València i recuperar-la per al PP.

"La dreta té aqueix sentit patrimonial del poder i de València, amb raó l'han saquejada durant tants anys. Recuperarà València per al PP de Taula o per al qual va tindre més de 14.000 xiquets en barracons?", s'ha preguntat per a remarcar que "ningú recuperarà València per als corruptes". "Pedro, jo no et promet València perquè nosaltres li prometem les institucions a les persones, als seus barris i les seues famílies", ha assenyalat.

L'ESQUERRA "SE CENTRA EN L'IMPORTANT"

En aquest punt, ha assenyalat que en els moments "més decisius" l'"esquerra que se centra en l'important" i, per tant, "aqueix deu ser el futur de València" que "enfront del fanatisme", ha de ser "la capital de la llibertat; la ciutat on cada persona puga ser el que vulga ser".

Així ha reivindicat un 'cap i casal' "sense límits", en el qual es parle "menys dels que ocorre en el centre i més del que passa a les persones dels barris treballadors", on la conciliació siga la nova frontera del nostre Estat del Benestar i l'educació de 0 a 3 anys siga pública, on els majors i els dependents no abandonen els seus centres de dia o residències perquè no poden pagar-los".

També, que siga una ciutat, amb serveis de mobilitat garantits i en la qual aquesta qüestió "isca del terreny del conflicte" i on "existisquen treballs de qualitat per a tots, on el codi postal del teu barri no marque els limites de les teues metes".

Gómez ha assenyalat que l'elecció del Cabanyal no era casual, sinó que respon a "la valentia" que va demostrar el barri "per a frenar l'ona d'especulació i destrucció" i aconseguir "salvar la seua identitat". Així, ha emfatitzat que ella és "filla" d'aqueix barri que el PP "va voler destruir", i ha ressaltat que València està formada per "gent corrent" i és "dels homes i ara, sobretot, de les dones lliures".

Perquè tot això siga possible, ha demanat als valencians "que ningú es quede a casa". "Quan ens juguem que la nostra ciutat la dirigisca el fanatisme o la convivència, ningú pot quedar-se a casa", ha resolt.

Per la seua part, la secretària provincial del PSPV a la província de València, Mercedes Caballero, ha assenyalat que el treball d'aquests quatre anys tant en la Comunitat com a la ciutat de València "han retornat l'orgull de ser valencians" i han aconseguit acostar "la igualtat que no es pot deixar escapar". "Sandra, València no és el parc temàtic que Rita Barberà creia, sinó que són les seues gents, els seus barris i volem continuar recuperant-lo", ha emfatitzat.

Destacats