Gómez sobre la campanya de Compromís en la plaça de l'Ajuntament: "S'ha de diferenciar partit i govern"

El Partit Popular ha exigit la retirada immediata del monòlit de Compromís "contra el PP"

Guardar

La vicealcaldessa de València i portaveu socialista al seu ajuntament, Sandra Gómez
La vicealcaldessa de València i portaveu socialista al seu ajuntament, Sandra Gómez

La vicealcaldessa de València i portaveu socialista en el seu consistori, Sandra Gómez, ha considerat aquest dijous, preguntada per la campanya de Compromís sobre bons de comerç desenvolupada en la plaça de l'Ajuntament de la ciutat, que s'ha de diferenciar entre l'acció de govern i la de partit.

"Crec que sempre s'ha de diferenciar l'acció" entre "quan actuem com a partit i quan ho fem com a govern", ha indicat la també edil de Desenvolupament i Renovació Urbana preguntada per aquest assumpte i per si s'ha de separar l'acció de govern de la de partit. Gómez s'ha pronunciat d'aquesta manera en la roda de premsa que ha oferit per a presentar la superilla de la Petxina.

Compromís, integrant de l'executiu municipal al costat del PSPV, ha instal·lat una estructura lenticular en la plaça de l'Ajuntament de València per a reivindicar els bons comerç per a 2022 i mostrar "la gestió diferent que fa dels diners públics" aquesta coalició, que dirigeix la Regidoria de Comerç a la ciutat, "respecte dels partits de dreta".

Aquesta acció la van presentar aquest dimecres l'alcalde i membre de Compromís, Joan Ribó, i el regidor de Comerç i integrant també d'aquesta formació, Carlos Galiana. Tots dos van subratllar l'"aposta decidida" del consistori pel comerç local a través dels bons comercie, que enguany duplicaran el seu pressupost respecte a 2021.

Sandra Gómez ha afirmat que la diferenciació que defensa entre l'acció de partit i la de govern s'ha de donar, "sobretot, quan estem parlant de diners, d'ajudes, de bons". "Es necessita eixe plus de ser més escrupolós encara", ha exposat, al mateix temps que ha advertit que es pot ser "malinterpretat".

A continuació, la també secretària general del PSPV en la capital valenciana ha al·ludit a l'anunci realitzat aquesta jornada en Les Corts Valencianes pel president del Consell i secretari general del PSPV, Ximo Puig, per a donar a conéixer el bo de 100 euros mensuals que la Generalitat oferirà durant tres mesos per a autònoms afectats per la crisi generada a partir de la invasió d'Ucraïna i la pujada de l'energia.

El PP exigeix la retirada del monòlit

El PP ha exigit la retirada immediata del monòlit de Compromís "contra el PP" en la Plaça de l'Ajuntament, en incomplir "la legislació en matèria de publicitat, en concret l'ordenança municipal en matèria de publicitat, al mateix temps que incompleix el Codi de Bon Govern davant el Consell de Transparència" i ha anunciat que presentaran una denúncia.

La síndica 'popular', María José Catalá, ha avançat que el PP "ja està preparant una denúncia contra l'alcalde Ribó per aqueix abús que mescla una campanya de Compromís amb una campanya municipal del bo de comerç". "L'ordenança en matèria de publicitat recull diversos tipus de publicitat estàtica al carrer; tanques publicitàries, cartells, banderoles i pancartes o rètols, i no compleix cap de supòsits", ha agregat.

Sempre segons el PP, "la campanya de Compromís també aniria en contra de la legislació en matèria d'urbanística, en incomplir el capítol IV de les normes urbanístiques i de protecció del Pla Especial de Protecció de Ciutat Vella que prohibeix la publicitat exterior en tot l'àmbit del Pla Especial".

Destacats