Gómez: "Reduir Pérez Galdós a la mobilitat dels cotxes és enganyar"

Guardar

Sandra Gómez, secretària general del PSPV-PSOE a la ciutat de València
Sandra Gómez, secretària general del PSPV-PSOE a la ciutat de València

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Gómez, ha explicat que per a decidir la solució final de l'avinguda no s'ha d'estudiar únicament per on han de passar els cotxes. S'ha tingut en compte l'accessibilitat universal, als vianants, ciclistes i patinets, la connexió de la infraestructura verda, el canvi climàtic i la salut física i mental dels veïns. "Reduir-ho tot a un estudi de cotxes és enganyar la gent, ja que oculten els beneficis de la mesura per a assenyalar únicament el que els interessa, encara que vaja en contra dels veïns i veïnes", ha afirmat la portaveu.

"María José Catalá i el Partit Popular pretenen enganyar la ciutadania reduint el debat a un tema de per on passen els cotxes, passant per alt els beneficis que suposa el projecte per a les persones i la ciutat" ha apuntat Gómez. Fins a arribar a la solució final del projecte guanyador, han intervingut multitud de professionals que han fixat els criteris primer, en un plec de condicions, i que els han desenvolupats en una proposta final. A més dels professionals que van intervindre com a jurat a l'hora de seleccionar la proposta."El PP menysté i posa en dubte la professionalitat de funcionaris i professionals que han participat en el procés únicament perquè no diuen el que volen escoltar, el que és una falta de respecte" assegura Gómez.

Des que es va construir la Ronda Sud, com s'ha demostrat amb la reforma de Peris i Valero que va fer el PP, existeix una alternativa per al pas de vehicles que circulen actualment per les avingudes d'aquest anell interior. Quan es van reduir a dos els carrils en un dels sentits de Peris i Valero, ni va col·lapsar la Gran Via ni la Ronda Sud, acabada d'inaugurar. "Millor que qualsevol informe o simulació és veure com s'ha comportat la realitat en actuacions similars. Existeixen alternatives de pas per als vehicles privats, al final tot es redueix a una qüestió de costums. I ja que el pas pel pont de Giorgeta estarà tallat per les obres del Canal d'Accés, és el moment perfecte per a acostumar-nos a utilitzar altres vies com la Ronda Sud", comenta l'edil.

Un informe de capacitat de trànsit privat, ha assenyalat Gómez, "mai pot ser l'element decisiu per a determinar el disseny d'un espai a la ciutat perquè la ciutat ha evolucionat des que es va construir l'avinguda de Pérez Galdós o Giorgeta, però l'avinguda no."

En la balança per a prendre decisions pesen molt qüestions com la infraestructura verda. Si no se suprimeix el túnel i s'amplien voreres, no serà possible connectar mitjançant una via verda el Parc Central amb el riu. O qüestions com la salut física i mental dels veïns, als quals la contaminació acústica o de l'aire provoca problemes de salut, de concentració o de somni. O les onades de calor, agreujades per la falta de vegetació que provoca que la gent no puga caminar per l'avinguda amb ombra. O l'accessibilitat universal, amb la barrera que suposa el túnel per a creuar d'un costat a un altre l'avinguda.

"En definitiva, Catalá i el PP volen enganyar una vegada més ocultant els beneficis del projecte de reurbanització de Pérez Galdós, parlant només de cotxes perquè manquen de model de ciutat. Només saben anar a la contra, ja que no tenen projecte propi. A més de deixar clar que per a ells hi ha ciutadans de primera, els que viuen a l'Eixample i gaudeixen d'una avinguda reurbanitzada amb menys carrils i sense túnel, i ciutadans de segona, els de Giorgeta i Pérez Galdós. Oblidant a més la mobilitat de tots aquells que no volen o no poden permetre's tindre un vehicle privat" ha conclòs Gómez.

Destacats