Gómez (PSPV) proposa un districte digital en la façana marítima per a generar un 'hub' internacional

Guardar

gomez_hub_tecnologico
gomez_hub_tecnologico

La candidata socialista a l'Alcaldia de València, Sandra Gómez, ha proposat la creació d'un districte digital en la façana marítima de la ciutat per a generar un 'hub' internacional en el sector de la tecnologia, la innovació i el coneixement. "Hem d'impulsar la concentració física del talent, de les persones que desenvolupen idees i les transformen en realitat", ha defensat.

Gómez ha mantingut aquest dissabte una trobada amb representants del sector industrial, universitats, comerç i turisme entorn de la digitalització, en una jornada sobre desenvolupament econòmic sostenible per a abordar el repte de la digitalització de l'economia de València, detalla el grup socialista en un comunicat.

En aquest context, ha advocat per constituir un punt de trobada dels agents que formen un ecosistema divers, "on es troben les universitats amb les grans empreses, les pimes i les start-ups, des d'on es donen a conéixer la inversió amb els projectes, les idees i els qui poden transformar-les en realitats".

Ha llançat així una proposta "ferma i decidida" per a crear un districte digital que abaste "des de les universitats en el nord, la Marina de València en la zona central i tota la zona per desenvolupar al sud". L'objectiu és "impulsar la transformació de la Marina, un espai emblemàtic que representa el canvi de València dels grans esdeveniments sense sentit a l'espai on es desenvolupe el potencial econòmic del present i del futur de la ciutat".

Per a Gómez, és necessari articular mecanismes que permeten que aquest espai establisca una cohesió dels seus elements i transforme la seua activitat en "cercle virtuós on es genere benestar i riquesa per a la ciutat i els seus habitants". Ha proposat "agilitar el desenvolupament d'un districte tecnològic per a concentrar la innovació, al voltant de la Marina, com a emblema de València Tech City, a través d'un pla estratègic director".

Aquest pla estaria liderat per l'Ajuntament i integraria els objectius coincidents de la Generalitat, l'ecosistema emprenedor, les universitats i centres de formació, associacions empresarials, col·legis professionals i centre d'investigació, com ha plantejat.

També ha advocat pel desenvolupament del paper de València com a enclavament tecnològic, sobre la base de la nova Llei de gestió, modernització i promoció de les àrees industrials en la Comunitat Valenciana, i per executar una estratègia de col·laboració "estable i continuada" amb les entitats pertanyents a VLC Tech City per a la dinamització d'activitats en el districte digital".

Amb totes les iniciatives, el districte digital s'erigirà com "un espai on poder experimentar amb la innovació per a poder testar solucions a problemes d'interés de la ciutat". Una altra de les mesures per a posar-ho en marxa serà donar suport al finançament parcial i mecanismes de compra pública innovadora o la realització de les proves de concepte de solucions capaces d'atendre àrees d'interés de l'Ajuntament.

Altres propostes són promoure programes de reptes amb les grans empreses, locals, nacionals i internacionals, per a incentivar el seu acostament a les start-ups o designar un espai físic "emblemàtic" on instal·lar a la comunitat emprenedora dins del nou districte digital, com a "centre d'acolliment, trobada, interacció i aprofitament de sinergies entre el talent especialitzat".

ATRAURE UN GRAN ESDEVENIMENT A VALÈNCIA

En definitiva, Gómez ha cridat a "organitzar o atraure un gran esdeveniment a València, diferencial i d'alt valor, abrigallat per les administracions públiques o basat en l'economia del coneixement", així com a generar un espai de trobada entre les universitats i les empreses a l'efecte de fomentar un diàleg i acció coordinada.

I a desenvolupar un projecte de generació de talent amb persones altament qualificades en àrees 'Steam' amb gran demanda, facilitar l'atracció de talent internacional amb fórmules que permeten agilitar els tràmits amb estrangeria, potenciar experiències internacionals al talent de la regió, de forma coordinada amb altres administracions i atraure escoles de negocis internacionals a València.

Destacats