Gómez no creu que els "discursos d'odi càpien a la ciutat feminista que va plorar la mort d'Alborch"

Guardar

gomez y borrell
gomez y borrell

La candidata del PSPV a l'Alcaldia de València, Sandra Gómez, ha assegurat que la ciutat "s'assembla molt més a la ciutat oberta i progressista de (l'exministra socialista de Cultura morta) Carmen Alborch" que a la "València en blanc i negre" de la dreta "masclista i xenòfoba". "Com cabran els discursos de l'odi a la València que va acollir l'Aquarius, en una ciutat feminista que plora la pèrdua de Carmen Alborch i s'estremeix quan hi ha una víctima de violència de gènere?", ha qüestionat.

Així s'ha pronunciat en el míting central del PSPV per a les eleccions municipals i europees, en el qual també han participat el ministre d'Exteriors i cap de llista del PSOE al Parlament Europeu, Josep Borrell; la candidata del PSPV-PSOE al Parlament Europeu, Inmaculada Rodríguez-Piñero, i la secretària general del PSPV-PSOE a la província, Mercedes Caballero.

Gómez ha reivindicat que el PSOE és "l'única força d'esquerres que suma i no divideix" i que per això és "a qui tem la dreta". "Som l'únic partit capaç de fer avançar València, des de l'acord amb el Govern d'Espanya i la Generalitat Valenciana", ha afegit.

La candidata socialista ha criticat als candidats "que se sentirien còmodes" en pactar amb "la nova extrema dreta que està a les portes de l'Ajuntament", en la qual "no caben les dones" i que vol "amagar l'orgull en l'armari".

"Com cabran els discursos de l'odi a la València que va acollir l'Aquarius, a la ciutat que té la primera policia local d'Espanya que participa en el dia de l'Orgull, a la ciutat on parem els peus al discurs homòfob i sexista de Hazte Oír i una ciutat feminista que plora la pèrdua de Carmen Alborch i s'estremeix quan hi ha una víctima de violència de gènere?", ha qüestionat.

Al seu judici, València "s'assembla molt més a eixa ciutat oberta i progressista d'Alborch que a la València en blanc i negra masclista i racista que la dreta vol imposar".

Així mateix, ha assenyalat que els socialistes valencians tenen "el millor projecte": "El més elaborat, el més equilibrat i el més vertebrador. Un projecte progressista que ocupa la centralitat política, que és capaç de conjuminar voluntats a dreta i a esquerra. Un projecte que té vocació de prevaldre a través del diàleg, tant a València, com a Europa".

Ha defensat que el seu programa 'Aire Fresc' "no deixa a ningú arrere": "Volem guanyar per tots els valencians i valencianes que clamen per un treball i als quals demanen poder viure del seu treball, pels joves exiliats, els aturats, els pensionistes que clamen una jubilació digna i les dones que lluitem per la nostra igualtat política, laboral i familiar", ha insistit.

La candidata a l'alcaldia ha posat l'accent que el projecte dels socialistes per a València, enfront de l'"aposta excloent de la resta de partits", és un projecte "per a totes les persones" que viuen a la ciutat, "Està molt bé voler posar a València en el mapa però el primer és posar a les persones, amb els seus problemes i reptes, en el mapa la nostra ciutat."

A més, Gómez ha recordat algunes de les mesures posades en marxa pel seu grup durant aquests quatre anys: "Hem situat centres d'ocupació en els barris, dut a terme plans d'ocupació per als joves que no troben la seua oportunitat o per a majors de 55 als quals ningú vol contractar, i hem impulsat el primer grup de policia que defensa a les dones víctimes de violència de gènere".

També s'ha referit a algunes de les noves propostes, com crear el primer centre d'ocupació dedicada exclusivament a dones, la creació de 16 noves escoles infantils per a afavorir la conciliació de mares i pares i la utilització de 4.500 habitatges a la disposició de les famílies treballadores.

"La suma d'identitats ens fa més fortes, i jo vull representar cadascuna d'aqueixes identitats perquè cada identitat se senta representada. Aqueix és el meu compromís amb aquesta ciutat", ha ressaltat Gómez.

Destacats