Gómez exigeix a Catalá el cessament d'Olano i que pose a Giner a negociar amb Mériton

Guardar

Sandra Gómez
Sandra Gómez

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Gómez, ha exigit este matí a l'alcaldessa de València, María José Catalá, el cessament del regidor de Grans Projectes, José Marí Olano, en les negociacions amb Mériton per conflicte d'interessos i que pose al capdavant al regidor d'Urbanisme, Juan Giner”. “Li exigisc a la senyora català que ho cesse perquè està treballant i és assalariat d'una consultora que té en cartera a Peter Lim i, per tant, hi ha un conflicte d'interessos”, ha assenyalat.

En estos termes s'ha pronunciat este matí davant els mitjans de comunicació per a valorar el projecte d'estafa fiscal de Catalá i altres qüestions d'actualitat. En la seua compareixença, Gómez ha manifestat que en “el cas que no aparte a Olano de les negociacions presentarà una moció al pròxim ple municipal” que, ha apuntat, “tindrem bastants possibilitats de poder aprovar-la”.

“Ho torne a repetir, no té cap sentit i queda fora de tota normalitat democràtica que una persona aprofitant-se del seu càrrec com a regidor d'este Ajuntament estiga facturant a una consultora que, al seu torn, treballa i factura per a Mériton i Peter Lim”, ha exposat i ha plantejat si Catalá “vol aprofitar la seua doble condició per a afavorir un acord que siga beneficiós per a Peter Lim o és que Peter Lim té en cartera KPMG per a aprofitar que el senyor Olano flexibilitze les condicions d'eixe conveni”.

Sandra Gómez ha considerat “normal” que Olano “pense que pot compaginar l'activitat pública i privada perquè la mateixa Catalá ha estat exercint com a professora en la universitat pública que va privatitzar per davall del preu de mercat”. “El Partit Popular té quan treballa per a una administració i quan treballa per al sector privat”, ha denunciat i ha recordat a “qui vulga treballar en el privat que té la porta oberta per a guanyar diners en una empresa però quan un defensa l'interés públic ha de tindre les mans lliures”.

En esta línia, ha continuat, “quan un està en el govern l'idoni i l'adequat és que es dedique en exclusiva per conflicte d'interessos i per defensar l'interés públic perquè ací hi ha molta faena i qui no vulga treballar que es vaja a l'empresa privada. Ací hi ha molta gent que està esperant que donem el millor de nosaltres mateixos per a alçar un Ajuntament que té un pressupost de més de mil milions d'euros”.

Preguntada pel conveni ha advertit que “no es coneix el que s'està negociant” pel que Catalá “ha incomplit una de les seues primeres promeses electorals i és que anava a donar transparència i publicitat a la negociació però mai hi ha hagut tanta opacitat i tants problemes”. “Tenim a un regidor que està suposadament negociant eixe conveni, que treballa per a una consultora que, al seu torn, està als ordes de Peter Lim”.

Així també ha plantejat “quin conveni està negociant? perquè si realment Peter Lim i el senyor Olano recuperaran i posaran damunt de la taula el conveni que jo vaig deixar preparat, per què hui no està signeu? De què s'està parlant, de què estan negociant?”, ha inquirit i ha recordat que Mériton “no va voler un conveni que era estricte amb les condicions i les obligacions”.

“Si després de 4 mesos i una persona que només té dues tasques que és negociar el Valencia Club de Futbol i la Marina encara no ha arribat a un acord i encara no han signat eixe conveni és perquè eixe conveni no és el que es vol signar i perquè s'estan flexibilitzant les condicions”, ha apuntat. Sandra Gómez ha insistit a qüestionar si “existeix algun tipus d'intencionalitat que no coneixem perquè si hi ha un regidor d'Urbanisme, que té les competències delegades per a negociar un conveni urbanístic, per què es tria a un altre regidor que és consultor de la KPMG”. “És decisió de Catalá o de Peter Lim?”, ha plantejat.

Destacats