Gómez enlletgeix a Catalá el seu "silenci còmplice" i l'insta a recolzar a les jugadores de la Selecció Espanyola de Futbol

Guardar

Sandra Gómez i Elisa Valía
Sandra Gómez i Elisa Valía

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Gómez, ha enlletgit hui a l'alcaldessa de València, María José Catalá, el seu "silenci còmplice" davant l'agressió masclista que va patir la jugadora de la Selecció Espanyola de Futbol, Jennifer Hermoso, per part del president de la RFEF, Luis Rubiales.

"Ha passat ja una setmana del bes sense consentiment que Luis Rubiales va donar a Jennifer Hermoso, i assistim atònits al silenci còmplice dels dirigents del PP, en general, i de la senyora Catalá i del senyor Mazón, en particular, a pesar que hi ha dues jugadores de la selecció valencianes", ha denunciat i ha postil·lat que "el silenci demostra de quin costat estan i per descomptat no és del costat de les dones que pateixen aquest tipus de violència masclista, especialment en l'esport".

Gómez ha recordat que l'any 2021 València es va postular per a ser seu de la lliga professional de futbol femení. Una proposta dels socialistes que va comptar amb el suport dels tres clubs de futbol femení de la Comunitat i en la qual anaven de bracet Ajuntament, Generalitat i Diputació de València.

"Gràcies a l'esforç per a impulsar l'esport base entre les xiquetes, posa en valor a les nostres esportistes i atraure grans esdeveniments esportius femenins València s'havia convertit en un referent de la visibilització de l'esport femení però el silenci còmplice de Catalá i Mazón ho ha dilapidat en una setmana", ha qüestionat.

Declaració Institucional

En aquesta mateixa línia s'ha pronunciat la regidora socialista Elisa Valía qui ha avançat que el seu grup portarà al pròxim ple de setembre "una declaració institucional perquè la Corporació recolze l'esport femení lliure de violència masclista".

"Assistim atònits al silenci còmplice de María José Catalá i de Carlos Mazón els qui després d'una setmana han sigut incapaces d'eixir públicament a donar el seu suport a Jennifer Hermoso i a totes les jugadores de la Selecció Espanyola, entre elles a les dues jugadores valencianes", ha denunciat.

Valía ha qüestionat que ahir Catalá "deixara passar una oportunitat d'or per a pronunciar-se en suport a les dones en ocasió del Mundial de Gimnàstica Rítmica Femenina". "Podria haver trencat el seu silenci còmplice, però va preferir mantindre-ho i, per tant, continuar amb una actitud connivent amb el comportament masclista i reprovable del senyor Rubiales que no és un altre que el que representa al PP i a Vox".

Destacats