Gómez: "El PP tracta de crear una imatge d'inseguretat que és irreal quan ells van abandonar els barris"

La vicealcaldesa de València, Sandra Gómez, ha criticat al PP per "intentar de forma deliberada generar una imatge d'inseguretat que no es correspon a realitat"

Guardar

Agent de Policia Local de València durant els controls contra el botelló
Agent de Policia Local de València durant els controls contra el botelló

La vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, ha criticat aquest dimarts al PP per "intentar de manera deliberada generar una imatge d'inseguretat que no es correspon a realitat" quan els problemes de convivència que s'estan registrant en alguns barris de la ciutat són conseqüència "d'anys de desistiment i abandó" del govern popular que ara el Rialto "redobla els esforços per a solucionar-los".

Gómez, en roda de premsa s'ha referit així a l'admissió per part del Defensor del Poble de la denúncia que va presentar el Grup Popular a l'Ajuntament de València sobre l'augment de la inseguretat ciutadana i la falta de policies als carrers.

Sobre aquest tema, ha replicat que admetre a tràmit "no significa res", ja que "qualsevol ciutadà té dret a posar qualsevol denúncia davant el síndic de Greuges, el defensor del Poble, el jutjat o Fiscalia i després pot rebutjar-se". D'igual forma, ha comentat que l'Ajuntament rep "milers de registres d'entrada sobre queixes o suggeriments". Per tant, "la simple admissió a tràmit no significa res perquè després pot rebutjar-se".

No obstant això, sí que ha criticat al PP per tractar de "generar una imatge que València és insegura que no es correspon a la realitat". "Clar que existeix problemes a València i en altres tantes ciutats, però estem posant el millor dels nostres esforços i obstinacions en què siga una ciutat segura en tots els seus barris", ha recalcat.

En aquest sentit, ha remarcat que "aquest el canvi" respecte a l'etapa del PP quan "van abandonar durant dècades a aqueixos barris i hui aquests problemes d'alteració de la convivència pacífica no són un fet puntual, sinó el resultat de moltes dècades de desistiment", ha afirmat.

En aquesta línia, ha mantingut que el PP destinava "molts recursos a la vigilància de determinats barris però que poc tenia a veure amb la seguretat ciutadana, sinó pels seus propis compromisos i vinculacions polítiques", en canvi ha destacat que "aquest Govern del progrés destina tot els recursos policials als barris en els quals realment existeixen aquests problemes".

MÉS POLICIES

Gómez ha recalcat que a més el PP va estar onze anys sense traure una oposició per a policia local --ha recordat que quan va accedir l'agent més jove tenia prop de 40 anys--, mentre que aquest equip convoca tots els anys un procés "per a acabar amb la sagnia que va deixar el PP de falta d'efectius".

"Estem demostrant el nostre compromís amb fets", ha recalat. Així, ha qüestionat què va fer el PP per acabar amb el problema de drogues a la Malva-rosa mentre que el Rialto treballa "braç a braç" amb la Policia Nacional i associacions de veïns per a resoldre-ho. "Estem fent un gran esforç per a aquests barris que van patir anys d'abandonat anar a poc a poc canviant la situació", ha postil·lat.

Destacats