Gómez destaca que a València hi ha 2.000 persones més en actiu que fa un any

Guardar

Sandra Gómez i Pilar Bernabé l'1 de Maig
Sandra Gómez i Pilar Bernabé l'1 de Maig

La vicealcaldessa i secretària general dels socialistes a la ciutat de València, Sandra Gómez, ha participat aquest matí en la manifestació de l'1 de maig convocada pels sindicats sota el lema La solució: apujar salaris, contindre preus i més igualtat, on ha destacat que a València hi ha "2.000 persones més en actiu que fa un any", segons l'EPA del primer trimestre. A més, ha reivindicat que el PSPV-PSOE és "l'únic partit que ha posat en el centre de la seua acció als barris treballadors".

D'acord amb les dades facilitades per Labora, ha indicat que al març "la proporció de contractes indefinits és d'un 27,4% en relació a la totalitat de contractes, la millor xifra aconseguida des que es tenen registres". "Aquesta dada confirma que la reforma laboral del Govern de Sánchez està sent un èxit", ha afirmat. "La reforma laboral, la pujada del salari mínim o l'ingrés vital són exemples que un govern socialista és garantia de progrés enfront del model d'abaixar salaris i facilitar acomiadaments de la dreta", ha subratllat.

"Gràcies a aquestes mesures, acumulem ja set mesos de baixades consecutives de persones desocupades, tenim les millors dades del mes de març dels últims 12 anys, la xifra de persones desocupades ha disminuït a valors previs a la pandèmia i quadrupliquem les xifres de contractes indefinits comunicats des de març de 2020, en passar de 3.039 a 11.537 contractes indefinits", ha enumerat la vicealcaldessa.

A més, ha continuat, el mes de març es van registrar 11.537 contractes indefinits, un 46% més que els registrats d'aquest tipus al febrer. I el creixement en termes interanuals supera el 170% (7.287 contractes indefinits més) i també es registra un increment del 280% des de març de 2020 (8.498 contractes més).

D'altra banda, segons les últimes dades facilitades per la Seguretat Social, relatius al mes de març de 2022, el nombre d'afiliacions a la S. Social a la ciutat de València ha augmentat fins a les 410.096, una xifra rècord dels mesos de març dels últims 12 anys, que, a més, suposa un augment de 28.120 afiliacions respecte a març de 2021.

"Aquestes dades indiquen que la recuperació econòmica s'està produint a la nostra ciutat, amb un notable el dinamisme del mercat de treball que ens està permetent liderar la recuperació econòmica a Espanya", ha destacat la dirigent socialista qui ha assegurat que València "es consolida com a ciutat d'oportunitats".

En aquest sentit, ha reivindicat la solvència que ha demostrat l'àrea de Desenvolupament Econòmic gestionada per la regidora Pilar Bernabé gràcies a la qual ha explicat que l'Ajuntament de València s'ha convertit en "un referent en la gestió de la tramitació d'ajudes als nostres sectors productius, perquè necessitaven un baló d'oxigen per a continuar amb la seua activitat i mantindre l'ocupació". Malgrat la consolidació de la tendència positiva de creació d'ocupació, ha assegurat que des de València Activa "no abaixarem la guàrdia i continuem treballant per a millorar l'ocupabilitat dels valencians i les valencianes".

Destacats