Gómez denuncia que Catalá vol impulsar l'especulació amb l'habitatge públic

Guardar

Sandra Gómez
Sandra Gómez

La portaveu socialista a l'Ajuntament de València, Sandra Gómez, ha denunciat el retrocés en polítiques d'habitatge públic que pretén escometre el PP de Catalá i Mazón cedint a les pressions dels promotors i dificultant l'accés a l'habitatge per a les famílies amb més dificultats i per als joves. “El PP de Catalá ha confirmat que el seu objectiu mai va ser desenvolupar una política d'habitatge públic per a tots sinó tornar al mateix model del PP del segle passat que ens va conduir a la bambolla immobiliària i a la pràctica desaparició del parc públic d'habitatges. Ara, amb el seu retorn, imposaran un canvi de criteris perquè es puguen vendre les VPP que l'anterior govern progressista sempre destinava a lloguer”, ha manifestat.

Gómez s'ha manifestat en aquests termes després que el PP haja fet pública la seua intenció de modificar diversos decrets i criteris que permetrien la venda d'habitatge públic així com podria facilitar el seu accés a rendes més altes. “Tot l'habitatge públic que es construeix ha de servir per a augmentar el parc públic d'habitatge en lloguer. Si es torna a permetre la seua venda, les administracions mai tindrem un parc suficient per a atendre les necessitats dels valencians i valencianes, que estaran subjectes, una altra vegada gràcies al PP, a un mercat depredador que expulsa a les famílies dels nostres barris per a poder fer negoci”, ha continuat.

La líder dels socialistes, a més, ha incidit en què l'objectiu més important de l'habitatge públic ha de ser “sempre” ajudar “a les famílies que tenen més dificultats per a accedir a un habitatge. Hem d'atendre primer l'urgent i, després, l'important. És lamentable que, quan el preu de l'habitatge continua disparant-se d'una manera incontrolable sense que Catalá haja pres cap mesura sobre aquest tema, el PP es despenge ara volent facilitar que les rendes altes puguen accedir a l'habitatge públic i, a més, que després puguen vendre-la. És una iniciativa que posa més traves a qui menys té puga disposar d'una llar per a la seua família”.

“Mentre el Botànic i els socialistes a l'Ajuntament frenem el procés d'especulació amb la VPP per a garantir que l'habitatge fora de protecció pública per a tota la vida, és a dir, que s'ajustara sempre al preu de la VPP, el PP vol tornar a convertir l'habitatge en un negoci amb el qual poder especular”, ha dit.

La portaveu ha criticat també que el PP s'haja mostrat disposat a cedir davant les exigències dels promotors de pujar el preu per metre quadrat “just quan l'escalada de preus que s'està produint en el mercat d'habitatge està expulsant a les famílies dels nostres barris”.

El PP afavoreix els habitatges turístics

En aquest sentit, ha denunciat que un altre dels decrets que el PP de Catalá vol canviar és el de la qualitat de l'habitatge, una normativa que prohibia el canvi d'ús de tots els habitatges existents a apartaments turístics. “Aquest decret havia d'entrar en vigor al desembre, però el PP l'ha paralitzada. És molt cridaner que en aquests sis mesos en què Catalá és a l'Ajuntament, els apartaments turístics s'hagen disparat un 20% a la ciutat. Amb aquest canvi de decret es demostra que el PP no té cap intenció de frenar la proliferació d'apartaments turístics sinó més aviat a l'inrevés, d'impulsar-la i expulsar pel camí a les famílies dels nostres barris”, ha afegit.

Finalment, ha retret a Catalá que s'haja decantat per cedir la construcció dels habitatges públics als promotors, canviant el sòl a canvi de l'obra. “Per la seua incapacitat de gestió i la seua irresponsable estafa fiscal, els valencians i valencianes perdrem habitatge públic perquè la senyora Catalá li la regalarà als promotors. Perquè si en lloc de cedir el sòl als promotors, es construïra directament des de Aumsa, l'Ajuntament disposaria de la totalitat dels habitatges per a incrementar el parc públic d'habitatge municipal”, ha culminat.

Destacats