Gómez denuncia que Catalá ha renunciat a la renaturalització de Sant Agustí i l'avinguda de l'Oest

Guardar

Sandra Gómez
Sandra Gómez

La portaveu socialista a València, Sandra Gómez, ha denunciat que el 'govern de les butaques' de Catalá i Vox ha renunciat a executar un dels projectes de regeneració urbana més importants dels que havia desenvolupat l'anterior govern progressista i que anava a permetre recuperar espai públic en la plaça de Sant Agustí, un tram de Sant Vicent i l'avinguda de l'Oest.

"Primer va ser la superilla d'Orriols, que finalment s'està executant, després Pérez Galdós i el Corredor Verd i ara la senyora Catalá ja ha anunciat que també descarta el nostre projecte per a Sant Agustí que estava pendent de signatura. Catalá està obstinada a fer que València torne al passat i torne a ser la ciutat grisa i contaminada que va quedar després de 24 anys de govern del PP. I més ara, que té uns socis negacionistes del canvi climàtic que la recolzen", ha manifestat.

La líder socialista ha explicat que la negativa definitiva del PP a materialitzar el contracte amb els guanyadors del concurs d'idees es va produir en la passada comissió d'Urbanisme, quan es va rebutjar la moció dels socialistes per a formalitzar el contracte i començar com més prompte millor la redacció del projecte ideat per a connectar la remodelada plaça de Bruges amb la plaça d'Espanya.

"Ens han traslladat ja oficialment que no incorporaran cap partida per a desenvolupar aquest projecte tan important que va contribuir al fet que València fora designada capital verda europea perquè anava a renaturalitzar un dels eixos més importants del centre històric. La senyora Catalá s'ha entregat a l'agenda negacionista de Vox sense oposar gens de resistència i està paralitzant tots els projectes que desenvolupem per a posar a València en la línia amb la resta de les ciutats del món posant en risc tots els fons europeus", ha subratllat Gómez.

La portaveu socialista ha recordat que aquest projecte tenia com a objectiu dignificar un espai tan emblemàtic com la plaça Sant Agustí "i completar la reurbanització que va fer l'anterior govern progressista de l'entorn del Mercat Central, on es van invertir més de sis milions d'euros i el resultat dels quals ja gaudeix tota la ciutadania de València". La renaturalització de l'eix de l'avinguda de l'Oest era una de les obres que havia prioritzat l'Associació de Comerciants del Centre Històric i comptava amb el suport de l'associació de veïns de la Roqueta, que també ha demandat l'execució d'aquest projecte malgrat la negativa del regidor de Mobilitat de Catalá.

Destacats